H. Bidenas nepripažino kaltės dėl kaltinimų vengus mokėti mokesčius | Diena.lt

H. BIDENAS NEPRIPAŽINO KALTĖS DĖL KALTINIMŲ VENGUS MOKĖTI MOKESČIUS

  • 0

Hunteris Bidenas (Hanteris Baidenas) ketvirtadienį teisme nepripažino savo kaltės dėl kaltinimų vengus mokėti mokesčius.

Ši byla gali pakenkti JAV prezidentui Joe Bidenui (Džo Baidenui) prieš prognozuojamą naują rinkimų kovą su skandalinguoju respublikonu Donaldu Trumpu (Donaldu Trampu).

Respublikonai, užsipuldami J. Bideno sūnų Hunterį, sveikstantį narkomaną, tvirtina, kad jis ir jo tėvas buvo nusikalstamos šeimos įmonės partneriai, tačiau įrodymų nepateikia.

J. Bideno sūnus Los Andžele pasirodė kitą dieną po to, kai iš anksto nepranešęs atvyko į Kapitolijų, kur du respublikonų dominuojami Atstovų Rūmų komitetai svarstė rezoliucijas dėl jo atsisakymo praėjusį mėnesį už uždarų durų liudyti apie savo verslo ryšius.

Ketvirtadienį 53-ejų metų vyrui buvo pareikšti devyni kaltinimai vengimu mokėti federalinius mokesčius.

Gruodžio 7 dieną paskelbtame kaltinamajame akte teigiama, kad pinigus, kurie turėjo patekti į valstybės iždą, jis leido ekstravagantiškam gyvenimo būdui.

Nuo 2016 iki 2020 metų „atsakovas šiuos pinigus išleido narkotikams, eskortui ir merginoms, prabangiems viešbučiams ir nekilnojamojo turto nuomai, egzotiškiems automobiliams, drabužiams ir kitiems asmeninio naudojimo daiktams, trumpai tariant, viskam, išskyrus mokesčius“, sakoma 56 puslapių kaltinamajame akte.

H. Bidenui gresia įkalinimas iki 17 metų, jei jis bus pripažintas kaltu dėl visų trijų nusikaltimų ir šešių nusižengimų.

Manau, kad tai, kaip jie elgiasi su Hunteriu, yra žiauru. Ir tikrai didžiuojuosi tuo, kaip Hunteris iš naujo susikūrė savo gyvenimą po priklausomybės.

Jam taip pat pateikti federaliniai kaltinimai, susiję su revolverio įsigijimu Delavere 2018 metais, kai jis, kaip pats pripažino, buvo priklausomas nuo narkotikų.

„Tai yra žiauru“

Praėjusiais metais žlugo susitarimas, pagal kurį H. Bidenas būtų pripažinęs pažeidimą dėl ginklo ir kaltę dėl dviejų kaltinimų nesumokėjus mokesčių, ir taip išvengęs kalėjimo.

Šis susitarimas sulaukė respublikonų kritikos, kad Teisingumo departamentas švelnina bylą iš pagarbos prezidentui.

H. Bideno advokatas Abbe Lowellas (Abis Louelas) gruodį  teigė, kad yra priešingai.

„Remiantis faktais ir įstatymais, jei Hunterio pavardė būtų kitokia nei Bidenas, kaltinimai Delavere, o dabar ir Kalifornijoje nebūtų pareikšti“, – sakė jis.

Respublikonai ir galinga dešiniojo sparno žiniasklaida, pavyzdžiui, „Fox News“, vaizduoja H. Bideną kaip blogą žmogų, viešina pikantiškas detales iš jo gyvenimo, kai jis dar vartojo narkotikus, ir be jokių įrodymų teigia, kad jis su savo tėvu dalyvavo nusikalstamame versle.

Respublikonai remiasi šiais kaltinimais, kad paremtų prezidento apkaltos tyrimą.

Nors tyrimas greičiausiai nesibaigs Senato apkaltinamuoju nuosprendžiu, tačiau jis gali pakenkti J. Bidenui prieš lapkritį įvyksiančius prezidento rinkimus ir atitraukti dėmesį nuo daugybės D. Trumpo baudžiamųjų ir civilinių kaltinimų, tarp kurių yra kaltinimas sąmokslu panaikinti 2020 metų rinkimų rezultatus.

JAV pirmoji ponia Jill Biden (Džil Baiden) ketvirtadienį pasmerkė respublikonų išpuolius prieš jos posūnį.

„Manau, kad tai, kaip jie elgiasi su Hunteriu, yra žiauru. Ir tikrai didžiuojuosi tuo, kaip Hunteris iš naujo susikūrė savo gyvenimą po priklausomybės“, – sakė J. Biden kairiosios pakraipos kanalo MSNBC pokalbių laidoje „Morning Joe“.

„Žinote, aš myliu savo sūnų. Ir tai skaudina mano anūkus, todėl man tai kelia didelį susirūpinimą. Tai daro įtaką ir jų gyvenimui“, – pridūrė ji.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS