H. Clinton apie karo nusikaltimus Sirijoje: turime spausti Rusiją | Diena.lt

H. CLINTON APIE KARO NUSIKALTIMUS SIRIJOJE: TURIME SPAUSTI RUSIJĄ

  • 4

JAV prezidente siekianti tapti demokratė Hillary Clinton (Hilari Klinton) sekmadienį pritarė idėjai įkurti saugiąsias zonas Sirijoje, taip pat pradėti aiškintis, ar Rusija įvykdė karo nusikaltimų šioje šalyje, teikdama pagalbą prezidento Basharo al Assado režimui.

Per antruosius prezidentinės kampanijos debatus su respublikonų kandidatu Donaldu Trumpu (Donaldu Trampu) H. Clinton sakė palaikanti pastangas tirti „karo nusikaltimus, įvykdytus sirų ir rusų, taip pat mėginimus patraukti juos atsakomybėn“.

Ji pabrėžė, kad būtina daryti Rusijai politinį spaudimą dėl Sirijos.

„Turime naudoti spaudimą prieš rusus, nes kitaip jie nesiderės ieškant politinio sprendimo.“, – per debatus Sent Luiso mieste Misūrio valstijoje sakė H. Clinton.

„Tačiau noriu pabrėžti, kad čia svarbiausios Rusijos ambicijos ir agresija. Rusija nusprendė, kad ji įsikūrė Sirijoje, taip pat (apsisprendė), ką nori matyti JAV prezidentu. Tas žmogus nesu aš“, – pabrėžė ji.

Pasak H. Clinton, Vašingtonui „reikėtų glaudžiau bendradarbiauti su savo sąjungininkais“ pačioje Sirijoje.

Buvusi JAV valstybės sekretorė taip pat žadėjo, kad užėmusi prezidento postą toliau mestų iššūkį Kremliaus vadovui Vladimirui Putinui, bet pareiškė, kad yra pasiruošusi deryboms su Rusija.

„Dirbdama valstybės sekretore stovėjau prieš Rusiją, mečiau iššūkį Putinui ir kitiems, todėl tapus prezidente elgčiausi lygiai taip pat“, – tikino jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

jankis

visus karus pradeda amerika,o pabaigia rusija ir dar ši šliundra kvaksi nesamones

pritariu

Dėl karo nusikaltimų įvykdytų Libijoje, Irake, Sirijoje, Jemene, Somalyje, Eritrėjoje ir žinoma Vietname, Grenadoje...turi būti teisiami karo nusikaltėliai- žmogžudžiai ir agresoriai.

...

Pala pala, o kas Sirijos opoziciją ginkluoja?..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS