H. Clinton: rinkimų atmosfera skatina žiūrėti vaizdus su kačiukais | Diena.lt

H. CLINTON: RINKIMŲ ATMOSFERA SKATINA ŽIŪRĖTI VAIZDUS SU KAČIUKAIS

  • 2

Hillary Clinton (Hilari Klinton) ketvirtadienį pažadėjo ginti amerikiečius, kuriuos, pasak demokratės, puola jos varžovas respublikonas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas).

Kampanijos lėšų rinkimo renginyje buvusi valstybės sekretorė savo potencialiems finansiniams rėmėjams taip pat sakė, kad atgrasi kampanijos atmosfera gali paskatinti kai kuriuos žmones užuot domėjusis rinkimais, verčiau žiūrėti internete linksmus, mielus kačiukų vaizdelius.

Konkrečiai nepaminėdama D. Trumpui metamų kaltinimų dėl seksualinės prievartos, H. Clinton sakė, kad visuomenę pasiekia vis naujos nerimą keliančios istorijos apie jį.

Ji pasisiūlė būti apsauga nuo respublikonų kandidato į prezidentus svaidomų įžeidimų imigrantams, afroamerikiečiams, ispanakalbiams, musulmonams ir neįgaliesiems.

„Vargu ar liko nors viena Amerikos dalis, kuri netapo taikiniu. Dabar dėl to norisi išjungti žinias. Dėl to norisi atjungti internetą ar tiesiog žiūrėti paveikslėlius su kačiukais“, – sakė H. Clinton, kurios žodžius palydėjo juoko banga.

„Patikėkite, suprantu. Per kelias pastarąsias savaites peržiūrėjau daug paveikslėlių su kačiukais, dariau daug keistų ir įdomių dalykų. Tačiau turime darbų, kuriuos reikia nuveikti, ir tai bus gerai tiek žmonėms, tiek katėms“, – sakė jis.

H. Clinton šiame lėšų rinkimo renginyje pirmą kartą taip išsamiai pakomentavo D. Trumpui metamus kaltinimus dėl nederamo seksualinio elgesio, kuriuos išprovokavo neseniai paviešintas vaizdo įrašas.

Tame 2005 metais darytame vaizdo įraše girdimos respublikonų kandidato į prezidentus gašlios pagyros apie tai, kaip jis bučiuoja ir grabinėjęs moteris be jų sutikimo.

H. Clinton taip pat užsiminė apie pranešimus, esą D. Trumpo komanda gali mėginti prieš ją agresyviai panaudoti jos vyro praeities nuodėmes. Tai patvirtina faktas, kad į praėjusią savaitę vykusius antruosius tiesioginius kandidatų į prezidentus debatus D. Trumpo komanda pakvietė keturias moteris, kurios anksčiau apkaltino Billą Clintoną (Bilą Klintoną) seksualine prievarta.

„Jo kampanija žada dar daugiau „išdegintos žemės“ atakų. Dabar tai priklauso nuo jo. Jis gali vykdyti savo kampaniją taip, kaip nori pats. Tiesą sakant, man nerūpi, jei jis mane persekios. Pati tam pasiryžau. Bet aš ginsiuosi pati ir ginsiu kiekvieną žmogų ar jų grupę“, – ryžtingai kalbėjo H. Clinton.

Ji ragino rinkėjus nepasiduoti negatyviai kampanijos atmosferai.

„Manau, ji atbaidė kai kuriuos rinkėjus. Jie netgi nenori eiti balsuoti, nes tai, kas vyksta, jiems atgrasu“, – sakė H. Clinton.

„Tačiau mes turime įrodyti, kad geriausias būdas pasmerkti kitos stovyklos vykdomą kampaniją – sutriuškinti mano oponentą ir tai, ką jis palaiko“, – pabrėžė ji.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Ji ŠAUNUOLĖ!!!

Kad ir ką tas asilas trumpas bedarytų ar šnekėtu, jis jau pralaimėjo rinkimus, sekmės Klintonienei. PS- už ją ir balsuosiu.

siaubas

Kokia baisi boba.......

SUSIJUSIOS NAUJIENOS