„Hamas“ atmeta naujausią pasiūlymą dėl ugnies nutraukimo, kaltina Izraelį | Diena.lt

„HAMAS“ ATMETA NAUJAUSIĄ PASIŪLYMĄ DĖL UGNIES NUTRAUKIMO, KALTINA IZRAELĮ

  • 0

Palestiniečių islamistų organizacija „Hamas“ atmetė naujausią pasiūlymą dėl ugnies nutraukimo ir apkaltino Izraelį ignoruojant jos svarbius reikalavimus, įskaitant reikalavimą užbaigti karą ir visiškai pasitraukti iš Gazos Ruožo.

Vėlai pirmadienį paskelbtame pareiškime „Hamas“ nurodė informavusi tarpininkus, kad laikosi savo pradinės, anksčiau kovą deklaruotos pozicijos. Anot „Hamas“, Izraelis nesureagavo į jos pagrindinius reikalavimus dėl „visapusiško ugnies nutraukimo, [Izraelio] pasitraukimo iš Ruožo, perkeltų žmonių sugrįžimo ir realaus apsikeitimo kaliniais“.

Pareiškimas pasirodė netrukus po to, kai Jungtinių Tautų Saugumo Taryba pritarė rezoliucijai, kuria raginama tuojau pat nutraukti ugnį ir paleisti visus Gazos Ruože laikomus įkaitus.

Manoma, kad „Hamas“ vis dar laiko maždaug 100 įkaitų, taip pat maždaug 30 mirusių įkaitų palaikus. Daugiau kaip 100 įkaitų buvo paleisti per savaitę trukusią kovų pertrauką lapkritį, mainais į 240 palestiniečių kalinių paleidimą.

Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahus) atmeta „Hamas“ reikalavimus ir vadina juos iliuziniais. Jis yra pažadėjęs atnaujinti Izraelio puolimą po bet kokio įkaitų paleidimo ir kovoti tol, kol „Hamas“ bus sunaikinta.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS