„Hamas“ lyderis sako pasirengęs nedelsiant apsikeisti kaliniais su Izraeliu | Diena.lt

„HAMAS“ LYDERIS SAKO PASIRENGĘS NEDELSIANT APSIKEISTI KALINIAIS SU IZRAELIU

  • 6

„Hamas“ lyderis Gazos Ruože Yahya Sinwaras (Jahja Sinvaras) šeštadienį pareiškė, kad palestiniečių kovotojų grupuotė yra pasirengusi nedelsiant apsikeisti kaliniais su Izraeliu.

„Esame pasirengę nedelsiant sudaryti susitarimą dėl apsikeitimo kaliniais, kuris apimtų visų palestiniečių kalinių paleidimą iš Izraelio kalėjimų mainais į visus palestiniečių pasipriešinimo judėjimo kalinius“, – sakoma J. Sinwaro pareiškime.

Kiek anksčiau šeštadienį „Hamas“ ginkluotasis sparnas taip pat pareiškė esąs pasirengęs paleisti įkaitus, kuriuos pagrobė per spalio 7 dieną įvykdytą ataką, jei Izraelis išlaisvins visus jo kalėjimuose laikomus palestiniečius.

„Kaina, kurią reikia sumokėti už didelį skaičių mūsų rankose esančių priešo įkaitų, yra ištuštinti (Izraelio) kalėjimus paleidus visus palestiniečių kalinius“, – pareiškime, kurį transliavo „Hamas“ valdomas televizijos kanalas „Al-Aqsa“, sakė Ezzedine'o al Qassamo (Izadino Kasamo) brigadų atstovas Abu Obeida.

„Jei priešas nori vienu ypu uždaryti šią sulaikytųjų bylą, esame tam pasirengę. Jei jis nori tai padaryti palaipsniui, mes taip pat esame pasirengę.“

Izraelio kariuomenės duomenimis, Gazos Ruože kovotojai laiko apie 229 įkaitus.

Ketvirtadienį „Hamas“ ginkluotasis sparnas pranešė, kad nuo spalio 7 dienos per Izraelio bombardavimus Gazos Ruože žuvo beveik 50 įkaitų.

Naujienų agentūra AFP negalėjo iš karto patikrinti šio Ezzedine'o al Qassamo brigadų pateikto skaičiaus.

Spalio 7 dieną per sieną įsiveržę „Hamas“ ginkluoti užpuolikai nužudė 1,4 tūkst. žmonių, daugiausia civilių, ir, anot Izraelio pareigūnų, pagrobė daugiau kaip 220 žmonių.

„Hamas“ kontroliuojamo Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerija šeštadienį pranešė, kad per Izraelio atsakomuosius smūgius anklave žuvo 7 tūkst. 703 žmonės, daugiausia civiliai, įskaitant daugiau kaip 3,5 tūkst. vaikų.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Onutė

Visus tuos sudkretėlius lauk iš Europos. Ir kiek juos galima šert? Kiek baltaodžių žmonių badauja , neturi būsto ,neturi pinigų.

tik

tas /hamas/ matomai feikynis ireminta sava saika o teritorja blokuojama ir apsaudoma ir jav globalistu palaikoma bei klonartistu valdoma ss

gal

gal tas veikėjas nori pačiulpt? teroritus matai paleisk. teroristai bus sunaikinti, kito būdo nėra
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS