„Hezbollah“ lyderis įspėja, kad atsakas į S. al Arouri nužudymą yra neišvengiamas | Diena.lt

„HEZBOLLAH“ LYDERIS ĮSPĖJA, KAD ATSAKAS Į S. AL AROURI NUŽUDYMĄ YRA NEIŠVENGIAMAS

  • 5

Irano remiamos Libano „Hezbollah“ grupuotės lyderis penktadienį perspėjo Izraelį, kad jis greitai mūšio lauke atsakys į „Hamas“ lyderio pavaduotojo nužudymą vienoje iš jos tvirtovių Beirute.

„Atsakas neišvengiamai artėja. Negalime tylėti dėl tokio masto pažeidimo, nes tai reikštų, kad visame Libane netrukus bus nesaugu“, – televizijos transliuotoje kalboje sakė Hassanas Nasrallah (Hasanas Nasrala).

„Dabar sprendimą lems mūšis“, – sakė jis savo antrojoje kalboje po Saleho al Arouri (Saleho Arurio) nužudymo.

„Kovotojai iš visų pasienio teritorijų (...) bus tie, kurie reaguos į pavojingą saugumo pažeidimą priemiesčiuose“, – pridūrė jis.

Antradienį per numanomą Izraelio smūgį „Hezbollah“ pietinėje Beiruto tvirtovėje žuvo S. al Arouri.

Jis buvo svarbiausias „Hamas“ veikėjas, nužudytas per karą. Jis žuvo per pirmąjį smūgį Libano sostinėje nuo karo Gazos Ruože pradžios.

Trečiadienį sakydamas kalbą H. Nasrallah perspėjo Izraelį nekariauti su Libanu ir pagrasino, kad grupuotės atsakas bus „be jokių ribų“.

Nuo spalio 7 dienos, kai prasidėjo žydų valstybės ir „Hamas“ karas, „Hezbollah“ ir jos aršus priešas Izraelis beveik kasdien apsikeičia ugnimi per sieną, tačiau dėl S. al Arouri nužudymo baiminamasi eskalacijos.

Po smūgio Beirute grupuotė surengė apie 670 operacijų, per kurias buvo atakuotos 48 Izraelio pasienio pozicijos ir 11 užnugario bazių, sakė H. Nasrallah.

Naujienų agentūros AFP duomenimis, per beveik tris mėnesius trunkantį apsikeitimą ugnimi Libano pusėje žuvo 175 žmonės, iš jų 129 – „Hezbollah“ kovotojai, tarp aukų taip pat yra daugiau nei 20 civilių, iš kurių trys – žurnalistai.

Izraelio valdžios institucijų duomenimis, jo pusėje žuvo mažiausiai keturi civiliai ir devyni kariai.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Mirsi

Ir tu , machmudai . Garbė izraeliui .

Šėtono

parankiniai.

Mm

Ar Hezbulah abdulah nesupranta, kad pats yra ant taikiklio galo?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS