„Huawei“: nepaisant JAV sankcijų telefonų pardavimai Europoje auga | Diena.lt

„HUAWEI“: NEPAISANT JAV SANKCIJŲ TELEFONŲ PARDAVIMAI EUROPOJE AUGA

„Huawei“ išmaniųjų telefonų pardavimai Vakarų Europoje „pastarąsias kelias dienas“ augo, nepaisant gegužę įvestų Jungtinių Valstijų sankcijų kinų bendrovei, teigia „Huawei“ vadovas Vakarų Europai Walteris Ji.

Pasak W. Ji, kol kas nėra aišku, kaip JAV sankcijų bus paveikti nauji „Huawei“ telefonai, praneša „Reuters“.

„Žmonės pradeda suvokti realybę. Jau veikiantys telefonai nebus paveikti. Dar nepagamintuose telefonuose – nežinome. Negalime nuspėti, kas įvyks rytoj“, – Ciuriche kalbėjo W. Ji.

Vašingtonas draudimą JAV įmonėms bendradarbiauti su „Huawei“ įvedė gegužę dėl nerimo, esą Pekinas gali pasinaudoti technologijų milžinu šnipinėjimo tikslais.

Antras didžiausias išmaniųjų telefonų gamintojas, atsiliekantis tik nuo „Samsung“, „Huawei“ anksčiau penktadienį paskelbė, kad šių metų sausio-gegužės mėnesiais pardavė apie 100 mln. telefonų.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas gegužę įtraukė „Huawei“ į juodąjį įmonių sąrašą, kurių ryšiai su Jungtinių Valstijų verslu yra griežtai kontroliuojami. Po tokio sprendimo „Huawei“ partneriai Amerikoje, kaip „Google“ ir lustų gamintojai „Intel“, „Qualcomm“ bei „Broadcom“, nutraukė ar bent pristabdė bendradarbiavimą su „Huawei“.

W. Ji teigimu, „Huawei“ norėtų bendradarbiauti su „Google“, tačiau, jei ši atsisakys, kinų bendrovė yra pasiruošusi nebenaudoti „Google“ priklausančios „Android“ operacinės sistemos.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Eer

As turiu huawei telefona parsisiuncau antivirusine comodo jis parode kad programėlė hivoice malware trojan. agent ir numerį o avast stovi integruotas i android nieko nerado

Marius

Nekenčiu amerikonų. Patys yra labiausia šnipinėjanti valstybė pasaulyje. Turi priėjimus prie Google, Facebook duomenų vien pagal pareikalavimą. Žino daugybę backdoors, o kalti kiniečiai.

Nerijus

Nulauzia tuos Google kodus. Tik negaliu tvirtinti, nes mano telefonas Motorola. Amerikietiskas :)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS