„Huawei“ vadovas: Jungtinėms Valstijoms 5G ryšys – strateginis ginklas | Diena.lt

„HUAWEI“ VADOVAS: JUNGTINĖMS VALSTIJOMS 5G RYŠYS – STRATEGINIS GINKLAS

  • 0

Kinijos telekomunikacijų milžinė „Huawei“ yra pasiruošusi su Vokietija pasirašyti sutartį dėl bet kokio šnipinėjimo draudimo, sako bendrovės generalinis direktorius Ren Zhengfei ir negaili kritikos Jungtinėms Valstijoms, kurioms, jo teigimu, 5G ryšys yra strateginis ginklas.

„JAV 5G technologijas vertina kaip strateginį ginklą. Jiems tai tarytum savotiška atominė bomba“, - interviu Vokietijos laikraščiams „Handelsblatt“ ir „Wirtschaftswoche“ sakė Ren Zhengfei.

Pasak jo, „Huawei“ yra pasirengusi pasirašyti sutartis su Vokietija, kuriomis abi pusės įsipareigotų nenaudoti 5G mobiliojo ryšio technologijų šnipinėjimo tikslais.

„Praeitą mėnesį mes derėjomės su Vokietijos VRM (Vidaus reikalų ministerija) ir pasakėme, kad mes esame pasiruošę pasirašyti susitarimą dėl visiško šnipinėjimo draudimo ir pažadėti, kad „Huawei“ 5G tinkluose nekurs jokių saugumo spragų“, - sakė Ren Zhengfei.

„Kviesčiau ir Kinijos vyriausybę pasirašyti susitarimą su Vokietija dėl šnipinėjimo prevencijos, pagal kurį Pekinas imtųsi veiksmų užtikrinti, kad būtų laikomasi Europos Sąjungos bendrojo duomenų apsaugos reglamento (BDAR)“, - pridūrė „Huawei“ vadovas.

Ren Zhengfei taip pat pridūrė, kad Vokietijos vyriausybė pasiūlė diegti 5G ryšį šalyje pasitelkiant technologijas iš įvairių tiekėjų. „Mes palaikome tokį siūlymą“, - sakė Ren Zhengfei.

„Huawei“ pastaruoju metu susidūrė su kaltinimais, kad Kinijos valdžia gali naudoti bendrovės įrangą šnipinėjimui. Jungtinės Valstijos yra kampanijos uždrausti „Huawei“ priešakyje ir ragina sąjungininkus boikotuoti Kinijos įmonės įrangą, tačiau tiek „Huawei“, tiek ir Kinijos valdžia neigia bet kokius kaltinimus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS