Į G-20 viršūnių susitikimą pakviestas tiek V. Zelenskis, tiek V. Putinas | Diena.lt

Į G-20 VIRŠŪNIŲ SUSITIKIMĄ PAKVIESTAS TIEK V. ZELENSKIS, TIEK V. PUTINAS

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas dalyvaus lapkritį vyksiančiame Didžiojo dvidešimtuko (G-20) viršūnių susitikime, o Maskvos pajėgų puolamos Ukrainos lyderis Volodymyras Zelenskis taip pat yra pakviestas, penktadienį pranešė renginį organizuojanti Indonezija.

„Pakvietėme prezidentą Zelenskį dalyvauti G-20 viršūnių susitikime“, – per televiziją sakė Indonezijos prezidentas Joko Widodo (Džokas Vidodas). Jis leido suprasti, kad kompromisas buvo pasiektas po Vakarų spaudimo neleisti Rusijai dalyvauti šiame renginyje, atsakant į jos invaziją Ukrainoje.

V. Putinas per pokalbį telefonu su J. Widodo patvirtino, kad dalyvaus viršūnių susitikime Balio saloje, per tiesioginę interneto transliaciją sakė Indonezijos lyderis.

Rusija yra G-20 narė, o Ukraina šiai grupei nepriklauso.

Nuo karo Ukrainoje pradžios Indonezija patyrė didžiulį Vakarų šalių, pirmiausia JAV, spaudimą neleisti Rusijai dalyvauti viršūnių susitikime.

Tačiau Džakarta tvirtino, kad kaip susitikimo šeimininkė privalo likti nešališka, o JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) užsiminė, kad galėtų dalyvauti Ukraina.

V. Zelenskis socialiniame tinkle „Twitter“ pranešė, kad Indonezija trečiadienį, po pokalbio telefonu su J. Widodo, pakvietė jį susitikimą.

Gairės: karas Ukrainoje, g-20, Vladimiras Putinas, Volodymyras Zelenskis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS