Į Graikiją ir toliau plūsta migrantai: priėmimo centrai perpildyti | Diena.lt

Į GRAIKIJĄ IR TOLIAU PLŪSTA MIGRANTAI: PRIĖMIMO CENTRAI PERPILDYTI

Per savaitgalį į Graikijos salas jūra atvyko maždaug 730 migrantų, o dar 658 buvo perimti jūroje pakrančių apsaugos ir Europos Sąjungos (ES) sienų agentūros „Frontex“.

Lyginant su ankstesniais metais, šiemet gerokai išaugo į Graikijos salas atvykstančių migrantų skaičius.

Remiantis naujausiais Jungtinių Tautų pabėgėlių agentūros (UNHCR) duomenimis, nuo 2019 metų pradžios Graikiją jūra pasiekė 47 098 žmonės, o dar 12 350 pasiekė Graikiją sausuma. 2018 metais į Graikiją iš viso atvyko 50 508 migrantai, o 2017 metais – 36 310.

Didesnis migrantų antplūdis ir lėtas prieglobsčio prašymų nagrinėjimas lėmė tai, kad migrantų priėmimo centrai Graikijos Lesbo, Chijo, Samo, Leroso ir Koso salose tapo perpildyti.

Šiuo metu šiuose migrantų centruose gyvena apie 36 tūkst. žmonių, nors iš pradžių buvo planuojama juose apgyvendinti iki 6,2 tūkst. žmonių. Dar 1,5 tūkst. žmonių apsistojo mažesnėse stovyklose ir privačiuose būstuose.

Graikijos vyriausybė sulaukė spaudimo perkelti kai kuriuos migrantus į žemyninę šalies dalį, siekiant palengvinti padėtį jai priklausančiose salose. Premjeras Kyriakosas Mitsotakis pažadėjo iki metų pabaigos perkelti iš salų 10 tūkst. žmonių. Iki šiol buvo perkelta apie 7,5 tūkst.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Hahaha

Gražinkit atgal tuos brudus arba į dugną ir nebeplus

SUSIJUSIOS NAUJIENOS