Į Sakartvelą nusiųstiems ES gydytojams leista apžiūrėti kalinamą M. Saakašvilį | Diena.lt

Į SAKARTVELĄ NUSIŲSTIEMS ES GYDYTOJAMS LEISTA APŽIŪRĖTI KALINAMĄ M. SAAKAŠVILĮ

  • 6

Europos Sąjungos suburtai lenkų gydytojų grupei po pusės metų vilkinimo buvo leista apžiūrėti Sakartvele kalinamą buvusį šios šalies prezidentą Michailą Saakašvilį, trečiadienį pranešė jo advokatas.

Susirūpinimas kalinamo 55 metų politiko sveikata ir jo laikymo sąlygomis padidėjo praėjusią savaitę, kai jis pirmą kartą po kelių mėnesių pertraukos buvo parodytas per televiziją ir atrodė išsekęs.

Trečiadienį, po pusę metų trukusio vilkinimo, vyriausybė leido lenkų gydytojams apžiūrėti M. Saakašvilį ligoninėje, naujienų agentūrai AFP sakė jo advokatas Dito Sadzaglišvilis.

„Šią medicininę misiją suformavo ES, – sakė jis. – Jie tikrina jo būklę ir vėliau pateiks išvadas.“

Kovo mėnesį M. Saakašvilis sakė: „Jei liksiu gyvas, tai dėl Lenkijos; lenkų gydytojų misija yra mano paskutinė galimybė.“

Jei liksiu gyvas, tai dėl Lenkijos; lenkų gydytojų misija yra mano paskutinė galimybė.

M. Saakašvils, kuris Sakartvelo prezidento poste dirbo 2004–2013 metais, buvo įkalintas sugrįžęs po kelerių užsienyje praleistų metų. Jam pateiktus kaltinimus piktnaudžiavimu valdžia žmogaus teisių gynimo grupės vadina politiškai motyvuotais.

Liepos 3 dieną M. Saakašvils vaizdo ryšiu pasirodė teismo posėdyje. Dėl to, kaip M. Saakašvils tuo metu atrodė, Ukraina, kurios pilietis jis yra, iškvietė Sakartvelo ambasadorių ir paprašė jo grįžti į Tbilisį padėti išgelbėti politiką.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis, kuris buvo paskyręs M. Saakašvilį savo patarėju reformų klausimams, apkaltino Rusiją Sakartvelo valdžios rankomis jį žudant.

Sakartvelo valdžia tvirtina, kad M. Saakašviliui užtikrinama reikiama medicininė priežiūra. Nuo praėjusių metų, kai buvo surengęs 50 dienų trukusį bado streiką, jis laikomas civilinėje ligoninėje.

ES ir JAV ragino Sakartvelą užtikrinti jo teises ir gydymą. Europos Taryba jį laiko politiniu kaliniu.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Čia

tas čiurka kur kadaise kramtė savo kaklaraištį per televizijos laida, ir po to dingo iš Gruzijos

Anonimas

O dabar ES ,,gydytojai,, pareikalaus kad Gruzija leistu padla Sukashvili isvezti i Vokietija gydymui. Kodel Gruzija jo dar nepakore?

A jau

ESu zoofilai susidomejo sitom gyvuneliu?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS