Į Sakartvelo parlamentą išrinkti M. Saakašvilio partijos nariai atsisako mandatų | Diena.lt

Į SAKARTVELO PARLAMENTĄ IŠRINKTI M. SAAKAŠVILIO PARTIJOS NARIAI ATSISAKO MANDATŲ

Sakartvelo eksprezidento Michailo Saakašvilio įsteigto Vieningojo nacionalinio judėjimo (VNJ) nariai, spalio gale vykusiuose rinkimuose išrinkti į parlamentą pagal jungtinės opozicijos bloko sąrašą, trečiadienį paskelbė atsisakantys deputatų mandatų.

Pareiškimai dėl mandatų atsisakymo perduoti parlamento kanceliarijai.

„Tęsiame antiliaudinio parlamento boikotą ir reikalaujame paskirti naujus rinkimus“, – pareiškė žurnalistams vienas iš VNJ lyderių Levanas Bežašvilis.

Spalio 31 dieną vykusiuose rinkimuose valdančioji partija „Sakartvelo svajonė“ užsitikrino 90 iš 150 vietų parlamente. Aštuonios opozicinės partijos drauge gavo 60 vietų, iš kurių 36 iškovojo prieš rinkimus suformuotas blokas „Vieningasis nacionalinis judėjimas-jungtinė opozicija“.

„Sakartvelo svajonės“ atstovai išreiškė apgailestavimą dėl į parlamentą išrinktų VNJ bloko narių sprendimo atsisakyti mandatų.

„Per artimiausias septynias dienas deputatai gali atšaukti savo pareiškimus dėl deputatų įgaliojimų atsisakymo. Vėliau šis klausimas bus apsvarstytas per parlamento sesiją. Bet kokiu atveju parlamentas tęs įprastą veiklą“, – trečiadienį žurnalistams sakė parlamento Procedūrų komiteto pirmininko pavaduotojas Guramas Mačarašvilis.

Tuo pat metu VNJ atstovai pareiškė, jog yra pasirengę tęsti derybas su valdančiąja partija tarpininkaujant JAV ir ES ambasadoriams, ir tikisi, jog bus rastas kompromisas dėl naujų rinkimų organizavimo.

Opozicinės partijos atsisako pripažinti spalio 31-osios rinkimų rezultatus, kaltindamos valdančiuosius sukčiavimu.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS