Į Sudaną atvykusių pabėgėlių iš Etiopijos skaičius pasiekė 36 tūkst. | Diena.lt

Į SUDANĄ ATVYKUSIŲ PABĖGĖLIŲ IŠ ETIOPIJOS SKAIČIUS PASIEKĖ 36 TŪKST.

Sudane pabėgėlių iš Etiopijos skaičius jau siekia 36 tūkst., trečiadienį pranešė Sudano pabėgėlių komisija, ir toliau tęsiantis konfliktui Tigrajaus regione.

„Bendras į Sudaną atvykusių pabėgėlių skaičius pasiekė 36 tūkst.“, – žurnalistams sakė komisijos vadovas Abdullas Solimanas. Jis tvirtino, kad Sudano Al Kadarifo valstijoje bus pastatyta dar viena stovykla, kuri padės spręsti pabėgėlių srauto problemą.

Tigrajaus regione konfliktas prasidėjo prieš dvi savaites.

Pernai Nobelio taikos premiją gavęs Etiopijos premjeras Abiy Ahmedas lapkričio 4 d. didesnės autonomijos siekiančiame šiauriniame regione paskelbė karinę kampaniją. Jis tvirtino, kad tai atsakas į vietos valdančiosios partijos Tigrajaus „Liaudies išlaisvinimo fronto“ (TPLF) išpuolius federalinėse karinėse stovyklose.

TPLF Etiopijos politikoje dominavo tris dešimtmečius iki tol, kol 2018 m. į valdžią atėjo Abiy Ahmedas.

Konfliktas išaugo, kai partija buvo nustumta į paraštes ir pasipriešinimas centrinei vyriausybei dar sustiprėjo. Pasaulio valstybių lyderiai ragino Abiy Ahmedą nutraukti puolimą ir pradėti derybas.

Per pastaruosius susirėmimus žuvo šimtai žmonių, nors Tigrajaus regione užblokavus komunikacijos priemones trūksta informacijos apie konflikto eigą.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

taikos premija

Va kas būna, kai "taikos" premija dalinama visokiem džichadistams.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS