Įkalintas Rusijos disidentas A. Navalnas įsteigė kovos su korupcija fondą | Diena.lt

ĮKALINTAS RUSIJOS DISIDENTAS A. NAVALNAS ĮSTEIGĖ KOVOS SU KORUPCIJA FONDĄ

Įkalintas Rusijos disidentas Aleksejus Navalnas įsteigė tarptautinę kovos su korupcija organizaciją, pirmadienį per „Telegram“ pranešė jis.

„Pristatome jums Tarptautinį kovos su korupcija fondą“, – pareiškė jis ir pridūrė, kad į direktorių tarybą įeina Belgijos įstatymų leidėjas Guy Verhofstadtas, JAV rašytoja Anne Applebaum ir JAV politologas Francis Fukuyama.

F. Fukuyama tviteryje parašė, kad jam suteikta „garbė“, o G. Verhofstadto ir A. Applebaum reakcijos iš karto nebuvo. „Fondas bus visiškai skaidrus ir aiškus, o pirmasis indėlis į jo egzistavimą bus Sacharovo premija, kurią man skyrė Europos Parlamentas (50 tūkst. eurų)“, – sakė A. Navalnas, vienas ryškiausių Kremliaus kritikų. Jis pridūrė, kad Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui nepavyks sunaikinti kovos su korupcija fondo.

A. Navalno kovos su korupcija fondas Rusijoje buvo uždraustas kaip ekstremistinė organizacija maždaug prieš metus. Jo atskleista korupcija ir piktnaudžiavimas valdžia užtraukė jam daug galingų priešų Rusijos valdžios struktūrose. Šiuo metu A. Navalnas yra Rusijos bausmių stovykloje, teismas paliko galioti devynerių metų laisvės atėmimo bausmę už įtariamą sukčiavimą. Rusijos teismai daugiausia vertinami kaip kontroliuojami Kremliaus, žmogaus teisių aktyvistų smerkiami dėl šališkų sprendimų.

2020 m. rugpjūtį A. Navalnas vos išgyveno, kai į jo gyvybę buvo pasikėsinta panaudojus cheminę medžiagą „Novičiok“, dėl nuodijimo jis kaltina V. Putiną.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

PALYGINKITE...

Kalinimo sąlygos "nedemokratinėje" Rusijoje, valstybės išdaviko Navalno ir sufabrikuoto kaltinimo Paleckio sąlygas "demokratinėje" Lietuvoje...Tik...Lietuva šiandien ne demokratinė, o KORUMPUOTA - ŽANDARINĖ.

Vierchas

Taip dabar vadinamas bachurų obščiakas?

123

Jis ten kalėjime sėdi ar kurorte ? Pabandykit Pravieniškėse įkurti ką nors panašaus....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS