Indai teigia išgelbėję įgulą iš laivo, kuris paskelbė nelaimės signalą dėl užgrobimo | Diena.lt

INDAI TEIGIA IŠGELBĖJĘ ĮGULĄ IŠ LAIVO, KURIS PASKELBĖ NELAIMĖS SIGNALĄ DĖL UŽGROBIMO

  • 1

Indijos karinis jūrų laivynas penktadienį pranešė, kad išgelbėjo 21 įgulos narį iš su Liberijos vėliava plaukiojančio laivo Arabijos jūroje, kuris buvo paskelbęs nelaimės signalą dėl užgrobimo.

Praėjusį mėnesį pajėgos į jūrą pasiuntė kelis karo laivus, kad „palaikytų atgrasomąsias priemones“ po virtinės neseniai įvykdytų išpuolių prieš laivus, įskaitant drono smūgį netoli Indijos krantų, dėl kurio Jungtinės Valstijos apkaltino Iraną.

Tai įvyko tuo metu, kai daugelis laivų buvo nukreipti iš Raudonosios jūros dėl dronų ir raketų atakų, kurias surengė Irano remiami Jemeno husių sukilėliai, solidarizuodamiesi su palestiniečiais Gazos Ruože, kur Izraelis kovoja su „Hamas“.

„Visi 21 įgulos nariai (įskaitant 15 indų) saugiai evakuoti“, – teigiama karinio jūrų laivyno pranešime.

Ketvirtadienio vakarą į 84 tūkst. tonų sveriantį laivą įlipo penki ar šeši „nežinomi ginkluoti asmenys“, tačiau po griežto Indijos karinio jūrų laivyno įspėjimo bandymas užgrobti laivą tikriausiai buvo nutrauktas, sakoma pareiškime.

Jame priduriama, kad karinis laivas „INS Chennai“, kuris anksčiau penktadienį sulaikė laivą, stengiasi atkurti energijos tiekimą ir varomąją jėgą, kad jis galėtų plaukti į kitą uostą.

Karinis jūrų laivynas nepateikė tikslios laivo buvimo vietos, nes paskutinį kartą internetinė jūrų eismo stebėjimo sistema jį užfiksavo prie Rytų Afrikos krantų prieš šešias dienas.

Jis taip pat nepatikslino, ar laivą pavyko užimti, tačiau teigė, kad penktadienio rytą patruliavimo skrydžio metu buvo įsitikinta įgulos saugumu.

Dubajuje įsikūrusių laivo savininkų „Lila Global“ vadovas Steve'as Kunzeris (Stivas Kunceris) padėkojo Indijos kariniam jūrų laivynui už išgelbėjimą.

„Taip pat norime padėkoti už profesionalumą mūsų įgulai, kuri tokiomis aplinkybėmis reagavo saugiai ir atsakingai“, – sakoma jo pareiškime.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Vilkas Larsenas

Tuos, kurie puola taikius laivus, reikia kabinti vietoje be jokio teismo.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS