Indija konfiskavo 2,7 milijardo dolerių vertės heroiną iš Afganistano | Diena.lt

INDIJA KONFISKAVO 2,7 MILIJARDO DOLERIŲ VERTĖS HEROINĄ IŠ AFGANISTANO

Beveik trys tonos heroino iš Afganistano, jo vertė gatvėse siekia 2,7 mlrd. JAV dolerių, buvo konfiskuota per didelį reidą vakarų Indijos uoste, pirmadienį pranešė pareigūnai.

Du indai buvo areštuoti, kai vakarinėje Gudžarato valstijoje, Mundros uoste, Pajamų žvalgybos direktoratas (DRI) aptiko heroiną, laikomą dviejuose konteineriuose, pažymėjo vyriausybės agentūra.

Siunta – viename konteineryje buvo beveik 2 tūkst. kilogramų heroino, o kitame – beveik 1000 kilogramų – pradėjo kelią Afganistane ir iš uosto Irane buvo išsiųsta į Gudžaratą, pranešė DRI.

„Kratos buvo atliktos Ahmedabade, Delyje, Čenajuje, Gandidame ir Mandvyje Gudžarate“, – sakoma agentūros pranešime. Ir priduriama, kad siunta įvertinta 200 milijardų rupijų (2,7 milijardo dolerių).

Tyrimas taip pat tariamai atskleidė Afganistano piliečių dalyvavimą, pranešė DRI, nors niekas daugiau kol kas nebuvo suimtas.

Afganistanas yra didžiausias pasaulyje heroino gamintojas, tiekiantis 80–90 proc. pasaulio heroino. Heroino gamyba Afganistane pastaraisiais metais suklestėjo ir padėjo finansuoti rugpjūtį į valdžią sugrįžusį Talibaną.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS