Indija priėmė D. Trumpo kvietimą dalyvauti G-7 viršūnių susitikime | Diena.lt

INDIJA PRIĖMĖ D. TRUMPO KVIETIMĄ DALYVAUTI G-7 VIRŠŪNIŲ SUSITIKIME

Ir Indijos premjeras Narendra Modis priėmė JAV prezidento Donaldo Trumpo kvietimą dalyvauti G-7 viršūnių susitikime. Per pokalbį telefonu D. Trumpas pakvietė N. Modį į viršūnių konferenciją Jungtinėse Valstijose, antradienį pareiškė Indijos užsienio reikalų ministerija. Indijos vyriausybė esą mielai bendradarbiaus su JAV ir kitomis šalimis, kad kitas G-7 viršūnių susitikimas būtų sėkmingas, informuoja agentūra „Reuters“.

Per pokalbį D. Trumpas ir N. Modis aptarė G-7 susitikimą, koronaviruso pandemiją, karinį patą Indijos ir Kinijos pasienyje bei būtinybę reformuoti Pasaulio sveikatos organizaciją (PSO).

D. Trumpas šeštadienį pareiškė, kad birželį Vašingtone planuotą susitikimą nukels į rugsėjį ar vėliau ir, esant galimybei, dalyvių ratą išplės pakviesdamas Rusiją, Australiją, Pietų Korėją ir Indiją.

Dabartinis G-7 formatas yra visiškai pasenęs, argumentavo D. Trumpas. Jis esą neatspindi to, kas vyksta pasaulyje. G-7 grupei priklauso JAV, Vokietija, Didžioji Britanija, Prancūzija, Italija, Kanada ir Japonija.

Prieš tai jau Australija paskelbė priimanti D. Trumpo kvietimą dalyvauti G-7 grupės susitikime.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS