Indija uždraudė elektronines cigaretes | Diena.lt

INDIJA UŽDRAUDĖ ELEKTRONINES CIGARETES

Indija trečiadienį paskelbė apie visišką elektroninių cigarečių prekybos draudimą.

Indijoje įsigaliosiantis draudimas gaminti, importuoti, platinti ir prekiauti elektroninėmis cigaretėmis pasirodė praėjus dienai po to, kai Niujorkas tapo antrąja JAV valstija, uždraudusia aromatizuotas elektronines cigaretes.

„Sprendimas buvo priimtas atsižvelgus į elektroninių cigarečių poveikį šiandienos jaunimui“, – žurnalistams Naujajame Delyje sakė finansų ministrė Nirmala Sitharamanas.

Didesnį elektroninių cigarečių prieinamumą skatina jų gamintojai ir kai kurios vyriausybės, įskaitant Didžiosios Britanijos. Elektroninės cigaretės yra pristatomos kaip saugesnė alternatyva tradicinėms cigaretėms ir kaip būdas mesti rūkyti.

Vis dėlto, kritikų teigimu, elektroninėse cigaretėse randame kenksmingų medžiagų, o jų skysčio aromatai ypač traukia paauglius, taip kyla priklausomybės nuo nikotino pavojus.

Jungtinėse Valstijose pernai elektronines cigaretės rūkė apie 3,6 mln. pagrindinių ir vidurinių mokyklų moksleivių. 2017 m. šis skaičius siekė 1,5 mln.

JAV prezidento Donaldo Trumpo administracija praeitą savaitę paskelbė uždrausianti aromatizuotas elektronines cigaretes.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Savas

Pagal valstybes pajamas eina rukalai,alkogoliniai gerimai ir dabar se tau elektronines cigaretes,kaip jas apskaityti.Kai veza cigaretes tai uzima vietos,o koncentrata daug liangviau ivezti

cha ....tie indusai apie tas

elektronines cigaretes tik dabar isgirdo ... o ka sujom daryti po siai dienai nezino --todel ir uzdraude...

Anonimas

Lietuvos debilai atsilieka net nuo indusų...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS