Indonezija leis turistams lankytis Komodo saloje | Diena.lt

INDONEZIJA LEIS TURISTAMS LANKYTIS KOMODO SALOJE

Indonezija atšaukė ketinimus laikinai uždaryti Komodo salą, kurioje gyvena žymieji Komodo varanai, tačiau į salą bus įleidžiami tik pinigines ištuštinti pasiryžę turistai.

Kelių Indonezijos ministrų ir Rytų Nusa Tengaros provincijos, kuriai priklauso ir Komodo sala, gubernatoriaus susitikime nuspręsta paversti salą prabangaus turizmo traukos centru, o įėjimas į salą kainuos 1 000 dolerių, sakė provincijos valdžios atstovas Semuelis Pakerangas.

„Komodo sala bus išskirtinė, tai reiškia, kad lankytojai turės užmokėti daugiau“, – sakė S. Pakerangas.

Jūros reikalų ministras Luhutas Pandjaitanas tvirtino, kad Vyriausybė nurodys valstybinėms ir privačioms įmonėms pertvarkyti salą.

„Komodo sala nebus uždaryta, bet mes ją pertvarkysime ir apribosime lankytojų skaičių“, – sakė L. Pandjaitanas.

Pasak jo, nesumokėję papildomos rinkliavos lankytojai galės atvykti tik į greta esančią Rinkos salą, kur gyvena mažesni Komodo varanai.

Provincijos valdininkai siūlė uždaryti salą, taip siekiant atkurti tipines Komodo varanų gyvenimo sąlygas, pasodinti daugiau medžių ir maisto didžiuliams driežams.

Tiesa, uždaryti siūlyta tik Komodo salą, o ne visą Komodo nacionalinį parką.

Komodo nacionalinis parkas, kuriame gyvena daugiau nei 5 000 Komodo varanų, „National Geographic“ yra įtrauktas į planetos lankytinų vietų dešimtuką. Į parką kiekvieną mėnesį atvyksta per 10 tūkst. lankytojų.

Pernai Rytų Nusa Tengaros gubernatorius pasiūlė įvesti 500 dolerių lankytojo mokestį, taip padidinant Komdo salos prestižą. Šiuo metu apsilankymas Komodo nacionaliniame parke kainuoja vos 150 tūkst. rupijų (apie 10 dolerių).

Vyriausybė taip pat svarsto apriboti lankytojų skaičių iki 5 tūkst. per mėnesį. Tokiu būdu siekiama užtikrinti saugumą po to, kai pernai nacionaliniame parke kilo gaisras dėl vieno turisto išmestos cigaretės.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS