Indonezijos pareiškimas: čia nėra vietos homoseksualams | Diena.lt

INDONEZIJOS PAREIŠKIMAS: ČIA NĖRA VIETOS HOMOSEKSUALAMS

  • 8

Indonezija ketvirtadienį pareiškė, kad šioje Pietryčių Azijos šalyje, kurioje gyvena daugiausia pasaulio musulmonų, „nėra vietos“ homoseksualų bendruomenei.

Piktų pasisakymų banga prieš homoseksualus prasidėjo jau anksčiau šiemet. Pavyzdžiui, buvo siūloma uždrausti jų bendruomenes universitetų miesteliuose, ir tai buvo pirmas kartas, kai aukščiausiojo rango pareigūnai viešai puolė Indonezijos homoseksualų bendruomenę.

Indonezijos Lesbiečių, gėjų, biseksualų ir transseksualų (LGBT) bendruomenė jau seniai tapo islamistų grupuočių taikiniu.

Anot „Human Rights Watch“ (HRW) organizacijos, LGBT bendruomenė patyrė „staigų savo teisių padėties pablogėjimą“, kai du mėnesius jiems nuolat grasino ministrai, griežtos pakraipos religijos šalininkai ir įtakingos islamistų organizacijos.

Savo ruožtu Indonezijos vyriausybė teigė, kad LGBT teisių apsauga nėra jos prioritetas. „Piliečių teisės, tokios kaip lankyti mokyklą ar gauti ID kortelę, yra saugomos, bet Indonezijoje nėra vietos LGBT judėjimo plitimui“, – naujienų agentūrai AFP sakė prezidento atstovas spaudai Johanas Budi (Johanas Budis).

Kai kurie aukšto rango asmenys, išsakę nepalankią nuomonę apie homoseksualus, buvo vyriausybės ministrai. Aktyvistai įsitikinę, kad tokias jų kalbas paskatino žiniasklaidoje pasirodžiusi informacija apie tos pačios lyties asmenų santuokos įteisinimą Jungtinėse Valstijose.

Aukštojo mokslo ministras pasiūlė uždrausti LGBT organizacijas universitetų miesteliuose, o gynybos ministras palygino homoseksualų teisių gynėjus su „šiuolaikinio karo modeliu“.

HRW savo ataskaitoje teigė, kad „tai, kas prasidėjo kaip viešas pasmerkimas, netruko peraugti į siūlymus paversti juos nusikaltėliais ir „gydyti“, o tokios kalbos tik sustiprina išankstinį pareigūnų nusistatymą“.

Dėl į LGBT nukreiptos pagiežos, ypač sausio ir vasario mėnesiais, padaugėjo smurto atvejų prieš seksualines mažumas visoje Indonezijoje, teigiama HRW pranešime.

Indonezijos didžiausia musulmonų organizacija „Nahdlatul Ulama“ vasarį apibūdino homoseksualų gyvenimo būdą kaip iškrypusį ir žeminantį žmogaus orumą. Didžiausioje Indonezijos provincijoje Ačehe, vienintelėje, kur taikoma Islamo teisė, vietos valdžia pareikalavo, kad verslininkai nepriimtų homoseksualių asmenų į darbą.

Interviu su aktyvistų grupėmis HRW sakė, kad sulaukiančios vis daugiau grasinimų gėjų teisių gynėjų organizacijos yra priverstos uždaryti savo biurus ir net paslėpti savo darbuotojus.

Džogjakartoje islamistų grupuotė privertė uždaryti internatinę transseksualių asmenų Islamo mokyklą, o tame pačiame centrinės Javos saloje esančiame mieste vykęs taikus protestas, palaikantis Indonezijos LGBT bendruomenę, buvo nutrauktas.

„Poveikis, kurį mums, kaip asmenybėms, daro valstybės pareigūnų pasisakymai prieš LGBT, yra didžiulis. Mums tai yra didžiulis žingsnis atgal, ypač tiems, kurie tiek daug dirbo ir smarkiai rizikavo prisipažindami apie savo lytinę orientaciją“, – HRW sakė lesbietė aktyvistė iš rytų Indonezijos.

Islamistų aktyvistai taip pat padavė ieškinį konstituciniam teismui, siekdami padaryti homoseksualų seksą nusikaltimu. Teismas šiuo metu nagrinėja bylą.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Kaunas valdo

Mldc Indonezija

saunuoliai indonezieciai

tvirta seima --tautos ir valstybes ateitis , na ,o su visu rusiu iskrypeliais ---prazutis,degradacija

baisu

Indonezija yra tokia pat debilofobiska valstybe,kaip ir kitos homofobiskos valstybes.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS