Indonezijos prezidentas J. Widodo perrinktas antrai kadencijai | Diena.lt

INDONEZIJOS PREZIDENTAS J. WIDODO PERRINKTAS ANTRAI KADENCIJAI

  • 0

Indonezijos prezidentas Joko Widodo (Džokas Vidodas) buvo perrinktas antrą kadenciją vadovauti trečiai pagal dydį pasaulio demokratijai, rodo antradienį paskelbti oficialūs rezultatai, tačiau jo varžovas buvęs generolas Prabowo Subianto (Prabovas Subiantas) tvirtina, kad balsai buvo masiškai klastojami.

Po balsavimo, įvykusio balandžio 17 dieną 260 mln. gyventojų turinčioje Pietryčių Azijos valstybėje, Rinkimų komisija galutinius rezultatus turėjo paskelbti trečiadienį.

Tačiau baiminantis neramumų ir demonstracijų šį paskelbimą nutarta šiek tiek paankstinti, kad nebūtų spėta jam pasiruošti.

J. Widodo ir jo kandidatas į viceprezidentus Ma'rufas Aminas (Marufas Aminas) laimėjo, surinkęs 55,5 proc. balsų, o už jo oponentus P. Subianto ir Sandiagą Uno (Sandiagą Uną) balsavo 44,5 proc. rinkėjų, nurodė komisija.

Iš maždaug 154 mln. rinkėjų už J. Widodo savo balsą atidavė apie 85,6 mln., pridūrė pareigūnai.

„Šis sprendimas... įsigalioja iš karto“, – per rezultatų paskelbimo renginį, tiesiogiai transliuotą didžiųjų žiniasklaidos kanalų, sakė Rinkimų komisijos Ariefas Budimanas (Arifas Budimanas).

Remdamiesi neoficialiais rezultatais daugelis prognozavo, kad rinkimus laimės 57 metų J. Widodo.

Tačiau 67 metų P. Subianto žadėjo užginčyti varžovo pergalę ir tvirtino, kad per rinkimus buvo masiškai sukčiaujama. Buvęs kariškis perspėjo galįs pakurstyti gatvių protestus didžiausioje pasaulyje musulmoniškoje šalyje.

Kai praeitą mėnesį buvo paviešinti neoficialūs rezultatai, J. Widodo neskubėjo skelbti pergalės, o P. Subianto tvirtino tapsiantis naujuoju salų valstybės lyderiu.

GALERIJA

  • Indonezijos prezidentas J. Widodo perrinktas antrai kadencijai
  • Indonezijos prezidentas J. Widodo perrinktas antrai kadencijai
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS