Iranas atmeta dialogą su JAV, kol Vašingtonas nepakeis elgesio | Diena.lt

IRANAS ATMETA DIALOGĄ SU JAV, KOL VAŠINGTONAS NEPAKEIS ELGESIO

  • 2

Teheranas sekmadienį atmetė dialogo su Jungtinėmis Valstijomis galimybę, kol Vašingtonas nepakeis savo „bendro elgesio“.

Tai Irano užsienio reikalų ministerija pareiškė reaguodama į JAV valstybės sekretoriaus Mike'o Pompeo (Maiko Pompėjo) žodžius, kad jo šalis yra pasirengusi deryboms su Iranu.

„Bendro elgesio ir veiksmų iš JAV pusės Irano atžvilgiu pasikeitimas yra kriterijus“, reikalingas, kad vyktų bet kokios derybos, sakė Irano užsienio reikalų ministerijos atstovas Abbasas Mousavi (Abasas Musavis).

„Irano Islamo Respublika ignoruoja žodžių žaidimą ir naujo tono naudojimą slaptų ketinimų išreiškimui“, – pridūrė jis.

„Ponas Pompeo, pabrėždamas maksimalų spaudimą Iranui, atspindi tą patį klaidingą elgesį, kuris turi būti ištaisytas“, – kalbėjo A. Mousavi.

„Vanagu“ Irano klausimais laikomo M. Pompeo pozicija sekmadienį suminkštėjo po kelių mėnesių situacijos su Teheranu eskalavimo.

„Mes esame pasiruošę kalbėtis be jokių išankstinių sąlygų“, – sakė Šveicarijoje viešėjęs JAV diplomatijos vadovas.

„Esame pasirengę sėsti su jais prie stalo“, – teigė jis.

Tačiau netrukus po to M. Pompeo, atrodo, atsitraukė nuo pozicijos kalbėtis su Iranu be išankstiniu sąlygų. Jis pareiškė, kad Vašingtonas yra „pasiruošęs kalbėtis, kai iraniečiai įrodys, kad elgiasi kaip normali valstybė“.

Gairės: Iranas, JAV, Vašingtonas
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Audrius

Na, tai kiek švelnesnis komentaras, nei buvo anksčiau, nes Trumpas nuleido toną. Matyt teks atšaukti lėktuvnešių eskadrą, kad sėstų prie stalo. Nes juk yra JTO ekspertų išvada, kad Iranas jokių sutarčių nepažeidė, taigi "nubausti" galimybių kaip ir nėra.

Nerijus

Iranas jums ne Sirija. Su lektuvais neatskrisite, nes gausite branduolini atsaka. Reikejo anksciau kalbetis, kai Iranas nebuvo pasikaustes.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS