Iranas įspėja: jei šalis bus užpulta, laukia atviras karas | Diena.lt

IRANAS ĮSPĖJA: JEI ŠALIS BUS UŽPULTA, LAUKIA ATVIRAS KARAS

Irano užsienio reikalų ministras Mohammadas Javadas Zarifas įspėjo dėl drastiškos konflikto su Saudo Arabija ir JAV eskalacijos, jei jo šalis bus užpulta. Karinio smūgio prieš Iraną rezultatas būtų plataus masto karas su daug aukų, pareiškė jis ketvirtadienį stočiai CNN, informuoja agentūra „Reuters“.

Iranas, anot ministro, nenori karo ir nenori dalyvauti karinėje konfrontacijoje. „Bes mes nedvejosime nė akimirkos, jei reikės ginti mūsų teritoriją“, – pabrėžė M. J. Zarifas.

JAV ir Saudo Arabija kaltina Iraną atakomis prieš Saudo Arabijos naftos objektus. Islamo Respublika tai neigia. Atsakomybę už savaitgalio atakas prisiėmė Irano sąjungininkai Jemeno husių sukilėliai.

M. J. Zarifas interviu taip pat dar kartą atmetė bet kokias Irano sąsajas su ataka. „Aš žinau, kad tai nebuvome mes“, – teigė jis.

Be to, Iranas esą ir toliau pasirengęs kalbėtis ir su Saudo Arabija, ir su Jungtiniais Arabų Emyratais. Tačiau su JAV Teheranas derėsis tik tada, kai bus atšauktos visos šalia taikomos sankcijos.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

DIEDUKAS

smerkiau hitlerį,bet dabar suabejojau.Juk atrodo žydai baisesni už jį.

Vaidila

Arabai sukels 3 pasaulini. Tai antikristai. ne zmones.

Anonimas

...pries veja --nepapusi
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS