Iranas svarsto trauktis iš Branduolinio ginklo neplatinimo sutarties | Diena.lt

IRANAS SVARSTO TRAUKTIS IŠ BRANDUOLINIO GINKLO NEPLATINIMO SUTARTIES

Pasitraukimas iš Branduolinio ginklo neplatinimo sutarties (NPT) yra vienas iš „galimų pasirinkimų“ Iranui po to, kai JAV sugriežtino sankcijas Teheranui, sekmadienį sakė Irano užsienio reikalų ministras Mohammadas Javadas Zarifas.

„Islamo Respublika turi daug pasirinkimų ir pareigūnai nagrinėja juos. Pasitraukimas iš NPT yra vienas iš jų“, - sakė M. J. Zarifas.

Įtampa tarp Teherano ir Vašingtono pradėjo augti praėjusiais metais, kai JAV prezidento Donaldo Trumpo administracija nusprendė pasitraukti iš 2015 metais pasirašyto tarptautinio branduolinio susitarimo su Iranu ir atnaujino Iranui sankcijas, galiojusias prieš pasirašant susitarimą. Vėliau JAV nuosekliai jas griežtino.

Be kita ko, anksčiau šį mėnesį JAV pripažino Irano revoliucinę gvardiją užsienio teroristine organizacija ir ėmėsi dar griežtesnių veiksmų prieš Irano naftos sektorių. Kaip pranešama, išimtys, leidžiančios kelioms šalims vis dar importuoti Irano naftą, liausis galioti gegužės pradžioje.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

Tik branduolinis ginklas gali apsaugoti Iraną nuo JAV ir NATO teroristų agresijos. Tad šis jų žingsnis visiškai logiškas. Juo labiau, kad ir Amerika tą patį padarė, tik anksčiau.

to TvartelioZinios

debiliuke kremliaus troli, tik neapsimyžk iš tos laimės:)

TvartelioZinios

Jeeeeeeeeee, super

SUSIJUSIOS NAUJIENOS