Iranas uždraudė mokyti vaikus užsienio kalbų | Diena.lt

IRANAS UŽDRAUDĖ MOKYTI VAIKUS UŽSIENIO KALBŲ

  • 1

Iranas uždraudė vaikų darželiuose ir pradinėse mokyklose mokyti užsienio kalbų, įskaitant anglų ir arabų, antradienį pranešė valstybinė žiniasklaida.

„Užsienio kalbų draudžiama mokyti vaikų darželiuose, lopšeliuose ir pradinėse mokyklose, atsižvelgiant į tai, kad šiame amžiuje formuojasi vaiko iranietiška tapatybė“, – sakė Švietimo ministerijos pareigūnas Massoudas Tehrani-Farjadas (Masudas Tehranis Fardžadas), pranešė naujienų agentūra IRNA.

Šiitiška respublika jau 2018 metais uždraudė mokyti anglų kalbos pradinėse mokyklose, nors jos mokoma vėlėsnėse klasėse.

„Draudimas mokyti užsienio kalbų susijęs ne tik su anglų kalba, bet ir su kitomis kalbomis, įskaitant arabų“, – pabrėžė M. Tehrani-Farjadas.

Persų kalbai, vienintelei oficialiai Irano kalbai, didelę įtaką daro arabų kalba, tačiau ji taip pat turi skolinių iš prancūzų ir anglų kalbų.

2022 metų birželį Švietimo ministerija pranešė planuojanti pradėti bandomąjį prancūzų kalbos mokymo projektą šalies mokyklose, kad būtų „panaikinta anglų kalbos monopolija“.

Rugsėjį vyriausybė uždraudė Irano ar dvigubą pilietybę turintiems mokiniams lankyti tarptautines mokyklas, sakydama, kad Irano vaikai privalo laikytis šalies mokyklų mokymo programos.

Dėl šio sprendimo kai kuriose Teherano tarptautinėse mokyklose, įskaitant prancūzų ir vokiečių mokyklas, staiga sumažėjo moksleivių skaičius.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Klausimas

Velniams jiems tos užsienio kalbos, jei jie ir gimtąja nesusišneka?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS