Irane sulaikyto tanklaivio savininkė užmezgė ryšį su įgula | Diena.lt

IRANE SULAIKYTO TANKLAIVIO SAVININKĖ UŽMEZGĖ RYŠĮ SU ĮGULA

  • 0

Irane sulaikyto tanklaivio „Stena Impero“ savininkė „Stena Bulk" užmezgė ryšį su laivo įgula, sakoma trečiadienį išplatintame kompanijos pranešime.

„Stena Bulk“ gali patvirtinti, kad nuo vakar vakaro palaikome tiesioginį ryšį su „Stena Impero“ įgula“, – sakoma pranešime. Kompanija pažymi, kad visi jūreiviai saugūs ir laive bendradarbiauja su iraniečiais.

„Vertiname šį žingsnį, laikome jį pirmu požymiu, kad ateityje pamatysime pozityvesnių Irano pareigūnų veiksmų“, – sakė „Stena Bulk“ prezidentas Erikas Hanellas (Erikas Hanelas).

Irano revoliucinės gvardijos kariai su Didžiosios Britanijos vėliava plaukiojantį tanklaivį „Stena Impero“ penktadienį perėmė Hormūzo sąsiauryje. Iranas teigia, kad tanklaivis atsitrenkė į vieną žvejybos laivą, neatsiliepė į nelaimės signalus ir išjungė savo vietos nustatymo atsakiklį.

Laivas buvo nutemptas į Bandare Abaso uostą Irano Hormozgano provincijoje. Laivo įgulą sudaro 18 indų, įskaitant kapitoną, taip pat trys rusai, latvis ir filipinietis.

Britų užsienio reikalų sekretorius Jeremy Huntas (Džeremis Hantas) pareiškė, kad Britanijos atsakas „bus apgalvotas, bet tvirtas“, jei Iranas nepaleis sulaikyto tanklaivio.

„Stena Impero“ buvo sulaikytas po to, kai Gibraltare liepos 4 dieną buvo sulaikytas Irano tanklaivis „Grace 1“, įtariant, kad juo mėginama nuplukdyti naftos Sirijai, pažeidžiant Europos Sąjungos sankcijas.

Teheranas ragina leisti jo tanklaiviui išplaukti iš Gibraltaro.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS