Irano aukščiausiasis lyderis ragina Vakarų jaunimą nagrinėti islamą | Diena.lt

IRANO AUKŠČIAUSIASIS LYDERIS RAGINA VAKARŲ JAUNIMĄ NAGRINĖTI ISLAMĄ

  • 0

Irano aukščiausiasis lyderis ajatola Ali Khamenei (Alis Chamenėjus) per „Twitter“ paragino Vakarų jaunimą patiems panagrinėti islamą, o ne tikėti iš anksto sudarytomis nuomonėmis.

„Pastarojo meto įvykiai Prancūzijoje ir panašūs įvykiai kai kuriose kitose Vakarų valstybėse įtikino mane tiesiogiai kalbėtis su jumis apie juos“, – parašė jis, turėdamas omenyje sausio 7-9 dienų džihadistų atakas Paryžiuje, per kurias žuvo 17 žmonių.

„Per pastaruosius du dešimtmečius, beveik nuo (pat) Sovietų Sąjungos suirimo, buvo daroma daug bandymų pastatyti šią didžią religiją į siaubingo priešo vietą, – apie islamą sakė A.Khamenei. – Neleiskite jiems veidmainiškai pristatinėti savo pačių užverbuotų teroristų kaip islamo atstovų“.

„Gaukite žinias apie islamą iš jo svarbiausių ir pradinių šaltinių“, – sakė šios islamo respublikos aukščiausiasis lyderis.

A.Khamenei paragino Europos ir Jungtinių Valstijų jaunimą „studijuoti ir tyrinėti stimulus, (slypinčius) už šio paplitusio islamo įvaizdžio juodinimo“.

Iranas pasmerkė ataką prancūzų satyrinio savaitraščio „Charlie Hebdo“ redakcijoje, bet taip pat smerkė ir „įžeidžiamu“ bei „provokuojamu“ dalyku pavadino tai, kad šis žurnalas praėjusią savaitę išspausdino naują pranašo Muhammado (Muhamado) karikatūrą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS