Irano lyderis: kai kurie JAV pareigūnai yra pirmarūšiai idiotai | Diena.lt

IRANO LYDERIS: KAI KURIE JAV PAREIGŪNAI YRA PIRMARŪŠIAI IDIOTAI

  • 0

Irano aukščiausiasis lyderis ajatola Ali Khamenei (Ali Chamenėjus) trečiadienį sakydamas kalbą Teherane pareiškė, kad kai kurie JAV pareigūnai yra „pirmarūšiai idiotai“.

„Kai kurie JAV pareigūnai apsimeta, kad yra išprotėję. Žinoma, aš su tuo nesutinku, bet jie yra pirmarūšiai idiotai“, – sakė jis. A. Khamenei žodžiai buvo pacituoti jo oficialioje paskyroje socialiniame tinkle „Twitter“.

A. Khamenei įgėlė JAV pareigūnams, prognozavusiems, kad Irane iki 2018 metų pabaigos įvyks režimo pasikeitimas.

„Prieš kurį laiką vienas JAV politikas teroristų ir banditų susirinkime pasakė, jog šias Kalėdas tikisi švęsti Teherane, – sakė A. Khamenei. – Kalėdos buvo prieš kelias dienas. Štai kaip veikia JAV numatymas.“

Neaišku, kurį JAV pareigūną jis turėjo omenyje, bet prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) administracijos nariai ragino keisti Irano režimą ir prognozavo, kad tai įvyks netrukus.

Tarp jų buvo patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Johnas Boltonas (Džonas Boltonas), kuris seniai reiškia pritarimą Irano režimo keitimui ir dažnai kalba per išeivijoje veikiančios opozicinės Irano liaudies modžahedų organizacijos (MEK) susirinkimus. Teheranas MEK laiko teroristine sekta.

„Iki 2019-ųjų mes, čia (susirinkusieji), švęsime Teherane“, – 2017 metų liepą per vieną MEK susitikimą Paryžiuje sakė J. Boltonas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS