Iškiliausiais 2013-ųjų Azijos žmonėmis pripažinti dviejų šalių lyderiai | Diena.lt

IŠKILIAUSIAIS 2013-ŲJŲ AZIJOS ŽMONĖMIS PRIPAŽINTI DVIEJŲ ŠALIŲ LYDERIAI

Autoritetingas Pietryčių Azijos laikraštis „The Straits Times“ 2013-ųjų iškiliausiais azijiečiais pripažino Kinijos ir Japonijos lyderius.

Šis dienraštis nuo pernai skelbia asmenis, kurių, jo redaktorių nuomone, darbai ar veiksmai per metus padarė reikšmingiausią poveikį Azijos regionui.

Nors Kinijos prezidentas Xi Jinpingas (Si Dzinpingas) ir Japonijos premjeras Shinzo Abe (Šindzas Abė) yra gana nauji lyderiai, jie „jau paliko žymę Azijoje“, – Singapūre anglų kalba leidžiamas „The Straits Times“ rašo trečiadienį paskelbtame pranešime.

Praeitais metais šis laikraštis iškiliausiu Azijos žmogumi paskelbė Mianmaro prezidentą Theiną Seiną (Teiną Seiną) už jo vadovavimą politinėms reformoms.

Šiemet redaktoriai vienodai palaikė Xi Jinpingą ir Sh.Abe, kurių šalys yra varžovės savo regione, įsitraukusios į teritorinį ginčą dėl nedidelio salyno Rytų Kinijos jūroje. Galiausiai redaktoriai nusprendė paskelbti nugalėtojais juos abu.

60 metų Xi Jinpingas Kinijos Komunistų partijos ir pajėgų vadu buvo paskirtas 2012 metų lapkritį, o kovą buvo patvirtintas prezidentu. Jis iškilo kaip stiprus lyderis su kampanijomis prieš korupciją ir skatino kuklų vyriausybės pareigūnų gyvenimo būdą.

59 metų Sh.Abe į valdžią atėjo pernai gruodį ir iškart ėmėsi ekonomikos skatinimo bei reformų programos, pramintos „Abenomika“, pagal kurią jena buvo susilpninta 20-čia proc., taip suteikiant paskatą japonų eksportuotojams.

Per mažiau nei metus jis taip pat apsilankė visose 10-yje Pietryčių Azijos valstybių, ko nebuvo padaręs nė vienas jo pirmtakas. Tai atspindi tą svarbą, kurią jis teikia šiam regionui kaip prekybos ir strateginiam partneriui.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS