Iškirsta 1 tūkst. vaikų projektui skirtų medžių: afera ar biurokratinė klaida? | Diena.lt

IŠKIRSTA 1 TŪKST. VAIKŲ PROJEKTUI SKIRTŲ MEDŽIŲ: AFERA AR BIUROKRATINĖ KLAIDA?

  • 7

Vokietijoje – miško afera ar biurokratinė klaida? Šalies vakaruose išpjauta daugiau nei tūkstantis medžių. Skandalingiausia tai, kad tie medžiai buvo auginami turint kilnų tikslą – vaikų labdaros projektui, naująją kartą priartinti prie gamtos.

Prie Mèkenheimo, į pietus nuo Bonos, esančioje teritorijoje pernai žaliavo 1,2 tūkst. medžių. Dabar čia – plynė. 

Axel Nothnagel pasakojo, kad medžius augino ir jo anūkai, tik šeima nedrįsta jiems atskleisti žiaurios tiesos.

„Vaikai visi labai skirtingi, bet žinau, bent pora jų tikrai verkia“, – sakė senelis.

Vaikai medžius prižiūrėjo ketverius metus, kai kurie siekė jau 6 metrų aukštį. Medžių rėmimo projektą inicijavo vaikų labdaros fondas. Tikslas buvo pusę tūkstančio kaimynystėje gyvenančių vaikų priartinti prie gamtos. Projektas finansuotas tik iš aukų. Projekto iniciatorius nusivylęs, kad viskas nuėjo veltui.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

„Kai pamačiau iškirstus medžius, tai buvo bemiegės naktys. Ir iki šiol emocijos neatslūgo. Skaudu, juk puoselėjome tiek metų. Supras visi, kas prisirišę prie gamtos“, – kalbėjo pagalbos vaikams fondo vadovas Norbert Schaffrath.

Vaikai visi labai skirtingi, bet žinau, bent pora jų tikrai verkia.

O medžiai, pasirodo, buvo išpjauti per apmaudžią klaidą. Aiškėja, kad merija nusamdė įmonę paruošti gretimą sklypą naujiems augalams. Plotai buvo suženklinti kuoleliais. Tačiau miestas vakarinėje Vokietijos dalyje iki šiol dangsto, kokia įmonė taip „apsiskaičiavo“.

„Davėme labai aiškų nurodymą. Pridėjome ir vietos planą su nurodymais, ką reikia padaryti. Akivaizdu, įvyko klaida. Ir ji – tragiška“, – komentavo Mekenheimo merijos atstovė spaudai Marion Lübbehüsen.

Medžius iškirtusi įmonė turės atkurti, ką išnaikinusi. Skaičiuojama, kad jai tai atsieis mažiausiai 30 tūkst. eurų. Bet nauji augalai vaikams – menka paguoda, juk jų auginti medžiai jau sunaikinti.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Kam taip toli

Pakelkit droną virš Pakaunės miškų - dar ne tokių dalykų išvysite.

>>>>

Pirko 1990-aiisiais, kad perparduoti... Oi, homo sovieticus...

tam--,,griuvantys lapai,,, ministrai ir ju tevai

prichvatizuoja , vagia, miskus ir zeme , o ne perka ...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS