Ispanija nepaiso didėjančio sergamumo COVID-19: išlieka optimistiškai nusiteikusi dėl turizmo | Diena.lt

ISPANIJA NEPAISO DIDĖJANČIO SERGAMUMO COVID-19: IŠLIEKA OPTIMISTIŠKAI NUSITEIKUSI DĖL TURIZMO

Nepaisant sparčiai augančių COVID-19 atvejų, Ispanija prognozuoja, kad šalį šiemet aplankys ganėtinai nemažai turistų – 40 mln., teigė turizmo ministrė Reyes Maroto.

„Nėra jokios priežasties skambinti pavojaus varpais“, – interviu radijo stočiai „Cope“ sakė ji.

Po to, kai 2019 metais Ispaniją aplankė 83,7 mln. užsienio turistų, kitais metais atitinkamas skaičius koronaviruso pandemijos ir tarptautinių kelionių apribojimų akivaizdoje nusmuko iki 19 mln.

R. Maroto pabrėžė, kad pandemija dar nesibaigė ir yra svarbu išlikti atsargiais. Dėl vakcinacijos pažangos šios vasaros nebus galima palyginti su praėjusia, pridūrė ji ir nurodė, kad nors didėja infekcijų skaičiai, nedaugėja ligoninėse gydomų pacientų.

Ji pasveikino Jungtinės Karalystės (JK) sprendimą nuo liepos 19 d. netaikyti saviizoliacijos prievolės iš Ispanijos į šalį po atostogų grįžtantiems žmonėms. Ši šalis yra didžiausias Ispanijos lankytojų šaltinis.

Tuo metu Vokietija paskelbė Ispaniją rizikos zona ir įvedė kai kuriems iš ten grįžtantiems žmonėms saviizoliacijos prievolę.

Ispanijos septynių dienų sergamumo rodiklis neseniai siekė 199,45 atvejo 100 tūkst. gyventojų – tai yra vienas didžiausių rodiklių visoje Europoje. Palyginimui, Vokietijoje, Roberto Kocho instituto (RKI) duomenimis, atitinkamas skaičius šiuo metu sudaro šešis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS