Ispanijos Katalonijos regione bus įvesta prievolė lauke dėvėti veido kaukes | Diena.lt

ISPANIJOS KATALONIJOS REGIONE BUS ĮVESTA PRIEVOLĖ LAUKE DĖVĖTI VEIDO KAUKES

Ispanijos Katalonijos regionas ketina įvesti reikalavimą gyventojams lauke dėvėti veido kaukes, pranešė Katalonijos vyriausybės atstovė spaudai Meritxell Budo.

Galutinis reikalavimas bus paskelbtas po regiono civilinės saugos tarnybos posėdžio trečiadienio, sakė M. Budo, pabrėždama, kad kaukės turi būti dėvimos visur ir visada.

Pagal dabartinį Ispanijoje galiojantį reglamentą, kaukes būtina dėvėti lauke tik tuo atveju, jei negali būti užtikrintas 1,5 m atstumas tarp žmonių.

Katalonijos Segrijos regione išaugus COVID-19 atvejų skaičiui, ten buvo atnaujintas griežtas karantinas. Nuo šeštadienio regione karantino sąlygomis gyvena 210 tūkst. žmonių.

Dvi savaites niekas negalės įvažiuoti ar išvažiuoti iš Segrijos regiono, išskyrus darbo reikalais. Žmonės taip pat raginami vengti susibūrimų ir atidėti asmenines šventes.

Naujų COVID-19 atvejų Segrijoje antradienį buvo 188, pirmadienį – vos 74. Tiesa, kai kurios ligoninės jau dabar yra praktiškai perpildytos. Dauguma naujų COVID-19 židinių – ūkiuose, senelių globos namuose ir skurdžiau gyvenančių žmonių kvartaluose.

Ispanija yra viena labiausiai nuo koronaviruso nukentėjusių šalių Europoje. Šioje šalyje užregistruota 250 tūkst. COVID-19 atvejų ir daugiau nei 28 tūkst. mirčių nuo šios ligos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS