Ispanijos sostinė Madridas rengiasi daliniam karantinui | Diena.lt

ISPANIJOS SOSTINĖ MADRIDAS RENGIASI DALINIAM KARANTINUI

Augant naujų COVID-19 atvejų skaičiui, Madride penktadienį vakare bus įvestas dalinis karantinas, kuris atkirs sostinę nuo likusios Ispanijos dalies.

Nauji apribojimai, kurie galios ir dar devyniuose aplinkiniuose miesteliuose, kuriuose itin didelis užsikrėtimo atvejų skaičius, įsigalios 22 val. vietos laiku (23 val. Lietuvos laiku), o žmonės karantino teritoriją gales palikti tik darbo, mokslų, medicininiais ar teisiniais sumetimais.

Nors Madrido regiono vadovai sutiko įvesti apribojimus, jie prieštarauja karantinui ir pateikė skundą Nacionaliniam Teismui dėl karantino teisėtumo.

Iš pradžių 14 dienų įvesto priemonės paveiks 4,5 mln. gyventojų Madride ir kituose devyniuose miesteliuose. Gyventojai turės vengti visų nebūtinų kelionių, tačiau jiems nebus draudžiama išeiti iš namų.

Pagal trečiadienį sveikatos ministerijos ir 17 Ispanijos regionų atstovų suderėtą dekretą, apribojimai privalo būti įvesti tose teritorijose, kur koronavirusas plinta itin sparčiai.

Iš tikrųjų dalinis karantinas bus įvestas tik Madrido regione, kur 100 tūkst. gyventojų tenka 730 COVID-19 atvejų, palyginimui, visoje likusioje Ispanijoje tam pačiam skaičiui žmonių tenka 300 COVID-19 atvejų. Pagal šį rodiklį Ispanija vis tiek yra labiausiai paveikta šalis Europoje.

Derybos dėl apribojimų buvo surengtos po dvi savaites trukusio sąstingio, kai kairiųjų pažiūrų premjero Pedro Sanchezo vyriausybė ir Madrido dešiniųjų pažiūrų administracija, vadovaujama Isabelės Diaz Ayuso, nesusitarė dėl tinkamų krizės valdymo būdų.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS