Išrinktas Latvijos prezidentas: reikia stengtis megzti gerus santykius su Rusija | Diena.lt

IŠRINKTAS LATVIJOS PREZIDENTAS: REIKIA STENGTIS MEGZTI GERUS SANTYKIUS SU RUSIJA

  • 4

Reikia stengtis užmegzti gerus Latvijos santykius su Rusija, tačiau jie turi būti bendrosios Europos Sąjungos užsienio politikos dalis, ketvirtadienį interviu Latvijos televizijai sakė naujai išrinktas šalies prezidentas Egilas Levitas.

Ryto laidai „Rita panorama“ išrinktasis prezidentas sakė, kad su bet kokia kaimynine šalimi reikia stengtis užmegzti gerus santykius, bet tai didele dalimi priklauso ir nuo antrosios šalies. „Mūsų gera valia yra, ji buvo visada ir bus ateityje“, – pažymėjo E. Levitas.

Latvija, kaip ES narė, gali veikti bendrąją bloko užsienio politiką, „kad ji geriausiai atitiktų mūsų šalies interesus, ir šia kryptimi reikėtų dirbti“, sakė jis.

Į klausimą, ar sutiktų dalyvauti tradiciniame gegužės 9-osios Pergalės dienos minėjime Maskvoje, jei gautų tokį Kremliaus kvietimą, E. Levitas atsakė neigiamai: „Šiuo formatu, kuris egzistuoja šiandien, – ne, nes Latvija turi savo poziciją, pagrįstą ir teisėtą.“

Trečiadienį Latvijos parlamentas šalies prezidentu išrinko Europos Sąjungos Teisingumo Teismo (ESTT) teisėją E. Levitą, kurio kandidatūrą iškėlė valdančioji koalicija.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Žinovė

Cha , o ar imperialistinė Rusija nori ?

...

Taip, žydai ir Rusiją siekia sau pajungt...

Kęstas

Tikrai, tik Nausėda Ukrainos niekaip nepriėda. Tuo tarpu Lietuvos verslas merdi. Beveik niekas tiek neapsimoka, kiek bobučių verslas. Būsto nuoma tapo geriausia investicija Lietuvoje. "Kovo pabaigoje turto valdymo bendrovė „INVL Asset Management“ paskelbė, kad 2018 metais investavusieji į būstą sulaukė didžiausios grąžos, lyginant su kitomis investicijų rūšimis. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS