Įstatymas dėl tos pačios lyties asmenų santuokų Tailande įveikė dar vieną kliūtį | Diena.lt

ĮSTATYMAS DĖL TOS PAČIOS LYTIES ASMENŲ SANTUOKŲ TAILANDE ĮVEIKĖ DAR VIENĄ KLIŪTĮ

Tailando tos pačios lyties asmenų santuokų įteisinimo įstatymo projektas per pirmąjį svarstymą antradienį buvo patvirtintas Senate, ir karalystė žengė dar vieną žingsnį link to, kad taptų pirmąja Pietryčių Azijos šalimi, pripažinusia santuokų lygybę.

Nerenkami rūmai priėmė teisės aktą 147 balsais prieš keturis, dar septyni senatoriai susilaikė. Kad įstatymo projektas taptų įstatymu, jis dar turi būti patvirtintas dviejuose balsavimuose aukštuosiuose rūmuose ir pasirašytas karaliaus.

Galiausiai įstatymas turi būti paskelbtas oficialiajame leidinyje.

Tailando parlamento žemieji rūmai praėjusią savaitę priėmė tos pačios lyties asmenų santuokų įstatymą.

Azijoje tos pačios lyties asmenų santuokas pripažįsta tik Taivanas ir Nepalas, o Indijos aukščiausios instancijos teismas spalio mėnesį nukreipė sprendimo priėmimą parlamentui.

Ir nors karalystė yra draugiška LGBTIQ bendruomenei, Tailando aktyvistai dešimtmečius kovojo su konservatyviomis nuostatomis.

Pasiūlymu santuokos įstatyme nuorodos į „vyrus“ ir „moteris“, „vyrus“ ir „žmonas“ keičiamos į lyčiai neutralius terminus.

Tai taip pat reiškia, kad įsigaliojus įstatymui LGBTIQ poros karalystėje galės naudotis paveldėjimo ir įvaikinimo teisėmis.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Na,

Daugiau neįveiks.

Tikrai

vemt ir šikt norisi kai pažiūriu į šitą nuotrauką

SUSIJUSIOS NAUJIENOS