Išvyskite: kaip atrodė Saulės užtemimas iš kosmoso | Diena.lt

IŠVYSKITE: KAIP ATRODĖ SAULĖS UŽTEMIMAS IŠ KOSMOSO

  • 0

Pirmadienį įvyko retas ir visiškas Saulės užtemimas, kuris praslinko per Šiaurės Ameriką. Mokslininkai sako, kad dėl šio užtemimo galės surinkti neįkainojamų duomenų apie daugelį dalykų – nuo saulės atmosferos iki keisto gyvūnų elgesio ir galimo poveikio žmonėms. O štai „European space agency“ puslapyje galima išvysti vaizdo įrašus, kaip atrodė visiškas saulės užtemimas iš kosmoso.

Rečiausią astronominį reiškinį fiksavo virš žemės skriejantys geostacionariniai palydovai, kurie yra 36 tūkst. kilometrų aukštyje. Vienas iš jų (GOES-16) užfiksavo vaizdus, kurie parodė mėnulio šešėlį iš kosmoso, judantį per Šiaurės Ameriką.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Pirmadienį Europos kosmoso agentūros (ESA) erdvėlaivis „Proba-2“ užfiksavo du dalinius saulės užtemimus. Viso užtemimo metu mėnulis du kartus praskriejo pro „Proba-2“ kameros lauką, atrodydamas kaip dalinis Saulės užtemimas. Šis palydovas skrieja maždaug 700 kilometrų aukštyje virš žemės paviršiaus, vadinamojoje saulės sinchroninėje orbitoje. Vaizdo įrašas buvo sukurtas iš vaizdų, padarytų „Proba-2“ SWAP teleskopu, kuris stebi saulę ekstremalia ultravioletine šviesa.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS