Įtakinga JAV politikė N. Pelosi reikalauja stabdyti ginklų tiekimą Izraeliui | Diena.lt

ĮTAKINGA JAV POLITIKĖ N. PELOSI REIKALAUJA STABDYTI GINKLŲ TIEKIMĄ IZRAELIUI

Viena įtakingiausių JAV politikių, buvusi Atstovų Rūmų pirmininkė ir svarbi JAV prezidento Joe Bideno sąjungininkė Nancy Pelosi reikalauja stabdyti JAV ginklų tiekimą Izraeliui, praneša agentūra „Reuters“.

Ji kartu su dar 36 Kongreso demokratais pasirašė laišką J. BIdenui ir valstybės sekretoriui Antony‘iui Blikenui, kuriame sakoma: „Atsižvelgiant į pastarąjį oro smūgį prieš humanitarinės organizacijos darbuotojus ir vis aštrėjančią humanitarinę krizę, manome, kad leidimas tiekti ginklus yra nepateisinamas“.

N. Pelosi yra viena žinomiausių politikių iš J. Bideno Demokratų partijos. Pasikeitus daugumai Atstovų Rūmuose, ji 2022 m. lapkritį neteko šių rūmų pirmininkės pareigų, tačiau ir toliau laikoma labai įtakinga. N. Pelosi pirmą kartą į Atstovų Rūmus buvo išrinkta 1987-aisiais.

Laiške vyriausybė taip pat raginama pradėti savo tyrimą dėl Izraelio oro antskrydžio, per kurį pirmadienį žuvo septyni pagalbos organizacijos „World Central Kitchen“ darbuotojai.

JAV yra didžiausia Izraelio karinė rėmėja. Kovo pabaigoje vyriausybė Vašingtone davė leidimą skirti šaliai ginkluotės už milijardus dolerių. Pasak „The Washington Post“, tarp šios ginkluotės yra daugiau kaip 2 000 laisvojo kritimo bombų bei 25 naikintuvai. Be JAV paramos Izraelis negalėtų tęsti savo karo Gazos Ruože kaip dabar.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Hihihihi!

Komentaruose lenktynės: kieno nacistų čia daugiau: žydų ar arabų?

Dar viena

Kiek jų ten daug parsidavėlių...

Pagieža

Šitos senės kliurkos įtakingumas liejasi per kraštus, šlykšti boba
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS