Italija įveda COVID-19 testo prievolę atvykstantiesiems iš ES šalių | Diena.lt

ITALIJA ĮVEDA COVID-19 TESTO PRIEVOLĘ ATVYKSTANTIESIEMS IŠ ES ŠALIŲ

Augant omikron koronaviruso atvejų skaičiui, Italija įveda COVID-19 testo prievolę iš ES šalių atvykstantiems asmenims.

Kas vyksta į Italiją, prieš tai turi pasidaryti testą ir gauti neigiamą rezultatą, antradienio vakarą pranešė Sveikatos ministerija. Ministras Robertas Speranza pasirašė atitinkamą potvarkį. Nepasiskiepijusiems asmenims, be to, reikės penkias dienas izoliuotis.

Iki šiol atvykėliai privalėjo turėti vadinamąjį žaliąjį pasą, t. y. arba būti pasiskiepiję, arba persirgę COVID-19, arba atlikę testą. Reikalinga užpildyti ir skaitmeninę atvykimo anketą.

Be to, pratęsti suvaržymai atvykstantiesiems iš ne ES šalių, sakoma ministerijos pranešime. Italijoje jau galioja karantino taisyklės asmenims, kurie dvi savaitės iki atvykimo į Italiją buvo trečiojoje šalyje. Taip pat pratęstas draudimas atvykti iš tam tikrų pietinės Afrikos šalių, kurį vyriausybė įvedė dėl omikrin atmainos.

Naujos taisyklės, anot Sveikatos ministerijos, galios nuo gruodžio 16 dienos iki sausio 31-osios.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Žilvinas Ručys

dar vieni idiotai , kas iš to testo jei jis 24 valandoms , o kiti dar ilgiau , per tą laiką gali užkrėsti net toje pačiame patikros punkte . Privalo būti atliktas testas pasienyje už atvykstančių pinigus , kuris trunka iki 10 min .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS