Italija: M. Renzis – prieš ES naujokes | Diena.lt

ITALIJA: M. RENZIS – PRIEŠ ES NAUJOKES

Italijos premjeras Matteo Renzis užsipuolė Europos Sąjungos (ES) naujokes, esą šios mėgina kurti antirusišką politiką. Ne kartą sulaužęs ES vienybę ir pernai pakvietęs Vakarų izoliuotą Rusijos vadovą į Milaną, M. Renzis per forumą Riminio kurorte pareiškė, kad su Rusija Europą sieja daugiau dalykų negu skiria.

Europos Sąjungos šalys, kurias M. Renzis apkaltino dėl tragiškos klaidos, jau dešimt metų priklauso bendrijai, bet jis sakė, kad jos tik ką prisijungė.

„Svarstyti, kaip sukurti Europą prieš Rusiją, kaip tai daro kai kurios Europos Sąjungos šalys, tik ką atvykusios į mūsų bendriją, yra tragiška klaida. Tai ne šiaip ekonominis klausimas – mūsų interesų. Tai kultūros klausimas – esminis klausimas. Europa negali būti statoma prieš didžiausią kaimyną. O kultūros ryšiai, kurie mus jungia, yra, be abejo, aukštesni už skirtumus, kuriuos galbūt turime“, – sakė Italijos ministras pirmininkas M. Renzis.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

S

Štai kas nutinka, kai apsivalgai makaronų.

Antras

Dar vienas slapausis, galimai irgi gaunantis atlyginima is kremliaus... Placiai issikeroje fasistinio kremliaus tinklai, oi placiai...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS