Italija mini išsivadavimo nuo fašizmo dieną | Diena.lt

ITALIJA MINI IŠSIVADAVIMO NUO FAŠIZMO DIENĄ

  • 2

Italija ketvirtadienį mini išsivadavimo nuo fašizmo ir vokiečių okupacijos dieną, skelbia italų žiniasklaida.

Pagal tradiciją, šią valstybinės šventės dieną vyksta iškilmingi renginiai dalyvaujant valstybės vadovams.

Prezidentas Sergio Mattarella (Serdžas Matarela) padėjo vainiką prie nežinomo kareivio kapo Romoje esančiame komplekse „Tėvynės altorius“.

Vėliau prezidentas išvyko į šiaurės rytinį Vitorio Veneto miestą, kur padėjo vainiką Liaudies aikštėje.

„Istorija moko, kad žmonėms keičiant savo laisvę į žadamą tvarką ir saugumą, įvykiai tampa tragiškais ir pražūtingais“, – Vitorio Venete pareiškė S. Mattarella.

Tuo metu italų premjeras Giuseppe Conte (Džuzepė Kontė) apsilankė netoli Romos esančiuose Ardėjos urvuose, kur 1944 metais šalį okupavę vokiečiai surengė masinę egzekuciją Italijos piliečiams.

Vicepremjeras Luigi Di Maio (Luidžis Di Majas) savo ruožtu apsilankė sostinės pagrindinėje sinagogoje ir pareiškė, kad būtina ryžtingiau kovoti su neofašizmu ir antisemitizmu.

Valstybinės šventės išvakarėse šalies neonaciai ir futbolo chuliganai surengė akciją, per kurią išreiškė pagarbą Italijos diktatoriui Benito Mussolini (Benitui Musoliniui). Jie stovėjo laikydami plakatą su užrašu „Šlovė Benito Mussolini“ netoli Milano Loreto aikštės, kur 1945 metais B. Mussolini oponentai buvo pakabinę už kojų sušaudyto diktatoriaus ir jo meilužės lavonus.

Policijai pavyko nustatyti aštuonių neofašistų akcijos dalyvių tapatybes.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Nerijus

Tokia jau ta istorija. Ir is jos reikia mokintis, o ne iskreipti. Mano manymu.

Lietuva mini

Naciu koloborantus

SUSIJUSIOS NAUJIENOS