Italijos premjeras: šešios ES šalys yra pasirengusios priimti migrantus | Diena.lt

ITALIJOS PREMJERAS: ŠEŠIOS ES ŠALYS YRA PASIRENGUSIOS PRIIMTI MIGRANTUS

  • 8

Šešios Europos šalys pasiūlė Italijai pagalbą priimant migrantus, kurie jau dvi savaites yra įstrigę laive „Open Arms“ netoli Italijos krantų, teigia Italijos premjeras Giuseppe Conte.

„Prancūzija, Vokietija, Rumunija, Portugalija, Ispanija ir Liuksemburgas man sakė esantys pasiruošę priimti migrantus“, – atvirame laiške kraštutinių dešiniųjų pažiūrų vidaus reikalų ministrui Matteo Salvini, siekusiam uždrausti migrantų laivui įplaukti į Italijos uostus, rašė G. Conte.

G. Conte jau ne kartą kritikavo M. Salvini, kuris, premjero teigimu, pernelyg susitelkia ties migracija ir „uždarų uostų“ klausimą supapratina vien dėl politinių dividendų.

„Jei tikrai norime apsaugoti nacionalinius interesus, negalime apriboti savęs iki visiško užsispyrimo pozicijų“, – feisbuke paskelbtame laiške rašė G. Conte.

Italijos Vyriausybė, kurią sudaro M. Salvini kraštutinės dešinės „Lyga“ ir populistinis „Penkių žvaigždučių judėjimas“, šiuo metu išgyvena krizę po to, kai M. Salvini pareikalavo išankstinių parlamento rinkimų.

Italijos Lacijo regiono administracinis teismas leido Ispanijos nevyriausybinės organizacijos „Proactiva Open Arms“ laivui įplaukti į šalies teritorinius vandenis. Tai trečiadienį pranešė laikraštis „La Repubblica“.

Laive „Open Arms“ jau beveik dvi savaites glaudžiasi mažiausiai 151 migrantas. Praėjusią savaitę amerikiečių aktorius Richardas Gere`as pats atgabeno jiems maisto produktų. Leidinio žiniomis, laivas plaukia į Lampedūzos salos uostą.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

FTW

Nesuprantu tie makaro čikai juos seme iš tos balos kruvom tai lai patys juos ir popina o prieko čia Lietuva .Turbut dar babkes kas beko darosi

Algis

Iseitu kad jei juodukai nori tai ir plaukia i Europa o cia jau juos maitina, islaiko. Ar yra bent kokiu smegenu?

europos sajungai nereikejo apgaudinet stojanciu

y sajunga valstybiu piliecius , kad kuriama europos sajunga......reikjo taip ir sakyt kuriami europos sajungos -arabu emiratai su azijatu ir afrikieciu islamistais ......lai prancuzai ,vokieciai, anglai ,italai ,su belgais ,danais svedais ir norvegais --uzsikrusa su jais .....kitos valstybes galimai butu sukure tikras euroos sajungos susivienijimus .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS