Italijoje iš arešto paleista laivo kapitonė dėl grasinimų slapstosi | Diena.lt

ITALIJOJE IŠ AREŠTO PALEISTA LAIVO KAPITONĖ DĖL GRASINIMŲ SLAPSTOSI

  • 6

Migrantus gelbėjančio vokiečių laivo „Sea-Watch 3“ kapitonė Carola Rackete (Karola Raketė) sulaukusi daugybės grasinimų ėmė slapstytis, trečiadienį, kitą dieną po jos paleidimo iš arešto Italijoje, paskelbė jos labdaros organizacija „Sea-Watch“.

Italijos teisėja antradienį paleido vokietę, prieš tris dienas areštuotą už laivo su 40 migrantų prišvartavimą Italijos uoste nepaisant italų pareigūnų draudimo.

Vokiečių nevyriausybinės organizacijos „Sea-Watch“ atstovas Rubenas Neugebaueris (Rubenas Noigebaueris) naujienų agentūrai AFP sakė, kad C. Rackete „dėl daugybės grasinimų yra slaptoje vietoje“.

31 metų C. Rackete buvo areštuota po to, kai šeštadienį be leidimo plaukdama į uostą pietinėje Lampedūzos saloje kliudė policijos katerį.

Ji teisino savo sprendimą įplaukti į uostą be leidimo. Pasak kapitonės, ji privalėjusi užkirsti kelią žmogiškajai tragedijai ir išlaipinti migrantus į krantą po daugiau kaip dviejų jūroje praleistų savaičių.

Prieš migrantus itin nusistatęs Italijos kraštutinių dešiniųjų vidaus reikalų ministras Matteo Salvini (Matėjas Salvinį) reagavo piktai ir pažadėjo išsiųsti „nusikaltėlę kapitonę Carolą Rackete“ atgal į Vokietiją, „nes ji kelia pavojų nacionaliniam saugumui“.

Migrantams buvo leista išlipti Lampedūzoje, kur jie buvo nuvežti į priėmimo centrą. Jie rengiasi išvykti į kelias kitas Europos Sąjungos valstybes, sutikusias juos priimti.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

o

paleido tai ne uz aciu tai samoningas grupinis biznis su emigrantu grazinimu namolio......

BAIKA

I VOKIETE JI NEPANASI ,NU BET DABAR VOKIETIJOS PASUS MANAU JAU IR SIMPANZES ZOOSODUOSE TURI,,TAI NORMALU,,O UZ NUSIKALTIMA TURETU SEDET

Edui

Na po 1000€ nuo žmogaus:) MigrantoFilai idealistai turbut nesupranta kad tai JUODAS biznis:) visom prasmem:)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS