Italijos teismas patenkino Prancūzijos prašymą išduoti įtariamą atakos Nicoje bendrininką | Diena.lt

ITALIJOS TEISMAS PATENKINO PRANCŪZIJOS PRAŠYMĄ IŠDUOTI ĮTARIAMĄ ATAKOS NICOJE BENDRININKĄ

Italijos teismas leido Prancūzijai perduoti įtariamąjį, susijusį su Bastilijos paėmimo dieną 2016 metais surengta kruvina ataka Nicoje, penktadienį pranešė naujienų agentūra AGI.

28 metų albanas Endri Elezi (Endris Elezis) buvo suimtas Sparanizėje, netoli pietinio Neapolio miesto, pagal Prancūzijos valdžios išduotą Europos arešto orderį.

Jis įtariamas parūpinęs ginklų tunisiečiui, kuris 2016 metų liepos 14-ąją Nicoje sunkvežimiu rėžėsi į minią ir pražudė 86 žmones.

E. Elezi, dar žinomas kaip „Gino“, kaltinamas „parūpinęs kovinį ginklą Mohamedui Lahouaiejui Bouhleliui (Mohamedui Lahvaježui Buhleliui)", nurodė šaltiniai Prancūzijos teisme.

Neapolio teismas ketvirtadienį vakare pritarė E. Elezi ekstradicijai į Prancūziją, pranešė AGI.

Teismo posėdyje įtariamasis jam iškeltus kaltinimus neigė.

„Niekada nepardaviau ir neparūpinau ginklų ir aš nepažįstu nė vieno iš (su tuo) susijusių žmonių“, – sakė jis.

Neapolio teismas kol kas naujienų agentūros pateiktos informacijos nepatvirtino.

Albanas yra tarp aštuonių asmenų, kuriuos ketinama teisti už jų vaidmenį 2016-ųjų atakoje. Atitinkamą sprendimą kovą priėmė Paryžiaus apeliacinis teismas. Teismo procesas prasidės ne anksčiau kaip 2022 metais.

M. L. Bouhlelis buvo nušautas policijos prie sunkvežimio, kurį nukreipė į minią, krantinėje susirinkusią pasižiūrėti Bastilijos paėmimo dienos fejerverko, vairo. Per išpuolį daugiau kaip 400 žmonių buvo sužeisti.

Ši ataka buvo surengta nepraėjus nė metams po 2015 metų lapkričio 13-ąją džihadistų surengtų koordinuotų išpuolių Paryžiaus koncertų salėje „Bataclan“, nacionaliniame stadione, keliuose baruose ir restoranuose, per kuriuos žuvo 130 žmonių, dar maždaug 350 buvo sužeisti.

Atsakomybę už ataką Nicoje prisiėmė „Islamo valstybė“. Visgi prokurorai sakė neradę įrodymų, kad M. L. Bouhlelis buvo prisiekęs šiam džihadistų judėjimui.

 

GALERIJA

  • Italijos teismas patenkino Prancūzijos prašymą išduoti įtariamą atakos Nicoje bendrininką
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS