Izraelio kariuomenė: dauguma įkaitų Gazos Ruože tebėra gyvi | Diena.lt

IZRAELIO KARIUOMENĖ: DAUGUMA ĮKAITŲ GAZOS RUOŽE TEBĖRA GYVI

  • 2

Dauguma iš maždaug 200 žmonių, kuriuos Izraelyje pagrobė ir į Gazos Ruožą išsivežė palestiniečių islamistų grupuotės „Hamas“ kovotojai, tebėra gyvi, penktadienį pranešė Izraelio kariuomenė.

„Dauguma įkaitų yra gyvi. Taip pat buvo lavonų, kurie buvo nugabenti (...) į Gazos Ruožą“, – sakoma kariuomenės pareiškime.

Kariškiai nurodė, jog daugiau kaip 20 įkaitų yra vaikai, o 10–20 įkaitų yra vyresni nei 60 metų.

Dar 100–200 žmonių po „Hamas“ atakų yra laikomi dingusiais, priduriama pareiškime.

Spalio 7 dieną „Hamas“ ginkluoti užpuolikai prasiveržė pro stipriai įtvirtintą Gazos Ruožo sieną su Izraeliu ir, žydų valstybės duomenimis, nužudė daugiau kaip 1,4 tūkst. žmonių, daugiausia civilių, o mažiausiai 199 žmones paėmė įkaitais.

Izraelis į atakas atsakė nesiliaujančiu Gazos Ruožo bombardavimu. Per jį, „Hamas“ kontroliuojamo palestiniečių anklavo Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, žuvo daugiau kaip 3 tūkst. 470 žmonių, daugiausia civilių.

Izraelis taip pat įvedė paralyžiuojančią palestiniečių anklavo apsiaustį, dėl kurios jo gyventojams labai trūksta maisto, vandens ir degalų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Hamas vietoj uz kiekviena žydų nužudytą palestinietį šaudyciau po žydą įkaitą. Nežinau kodel jie ten tokie mielaširdingi.

Pastaba

Ar galima pasitikėti žydų okupantų ir žudikų paisytalais. Jie meluoja kaip Kijevo fašistai, kurie naikina Ukrainą.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS