Izraelio kariuomenė: Gazos Ruožo universiteto miestelyje rasta ginklų ir tunelių | Diena.lt

IZRAELIO KARIUOMENĖ: GAZOS RUOŽO UNIVERSITETO MIESTELYJE RASTA GINKLŲ IR TUNELIŲ

Izraelio kariuomenė teigia Al-Ažaro universiteto teritorijoje Gazos Ruože radusi ginklų ir tunelių, penktadienį paskelbdama, kad Palestinos teroristų organizacija „Hamas“ universiteto miestelį naudoja savo veiklai.

Teigiama, kad vienas tunelis iš universiteto miestelio veda iki už kilometro esančios mokyklos. Kariuomenė pranešė, kad ketvirtadienį įvykdyto reido metu kariai universitete rado sprogstamųjų įtaisų ir raketų.

Pranešama, kad „Hamas“ naudoja universiteto pastatą rengti atakas prieš Izraelio karius. Nepriklausomą šios informacijos patikrinimą atlikti kol kas nebuvo galimybių.

Izraelio kariuomenė dažnai kaltina „Hamas“ atakas rengiant iš gyvenamųjų kvartalų, ligoninių ir kitokių civilinių pastatų, o civilius naudojant vietoje skydų. „Hamas“ tai neigia.

Izraelio kariuomenės veiksmai vis dažniau sulaukia tarptautinės bendruomenės kritikos dėl to, kad civiliai palestiniečiai patiria kančias ir yra priversti palikti savo namus.

Karą Gazoje sukėlė kruviniausias išpuolis Izraelio istorijoje, kurį prie Izraelio sienos su Gazos Ruožu spalio 7 d. įvykdė teroristai iš „Hamas“ ir kitų grupuočių. Per išpuolį žuvo daugiau nei 1,2 tūkst. žmonių.

Po šios atakos Izraelis pradėjo plataus masto Gazos Ruožo bombardavimą, o spalio gale – ir sausumos operaciją.

Anot „Hamas“ kontroliuojamos sveikatos apsaugos ministerijos, aukų skaičius Gazos Ruože viršija 17 tūkst.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

kaip

visada melas .

Faktas

Karys, atemes gyvybe vaikui, tampa paprasciausiu zmogzudziu...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS