Izraelio kariuomenė: per naktinę operaciją Rafoje išgelbėti du įkaitai | Diena.lt

IZRAELIO KARIUOMENĖ: PER NAKTINĘ OPERACIJĄ RAFOJE IŠGELBĖTI DU ĮKAITAI

  • 3

Izraelio kariuomenė ankstų pirmadienio rytą paskelbė, kad per naktinę operaciją Gazos Ruožo pietiniame Rafos mieste išgelbėjo du įkaitus.

Kariuomenės paskelbtame pranešime teigiama, kad per bendrą IDF (kariuomenės), Izraelio vidaus saugumo agentūros „Shin Bet“ ir policijos operaciją naktį Rafoje buvo išgelbėti du įkaitai izraeliečiai – 60 metų Fernando Simonas Marmanas (Fernandas Saimonas Marmanas) ir 70 metų Louisas Haras (Luisas Haras).

„Jų abiejų sveikatos būklė yra gera ir jie buvo perkelti medicininei apžiūrai į Šebos „Tel Hashomer“ ligoninę“, – priduriama jame.

Kruviniausias visų laikų Gazos Ruože vykstantis karas prasidėjo spalio 7 dieną, kai „Hamas“ surengė precedento neturintį išpuolį prieš Izraelį, per kurį žuvo apie 1 tūkst. 160 žmonių, daugiausia civilių, rodo AFP vertinimas, pagrįstas oficialiais Izraelio duomenimis.

Kovotojai taip pat paėmė apie 250 įkaitų. Izraelis teigia, kad Gazos Ruože liko 130 įkaitai, iš kurių, kaip manoma, 29 žuvo.

Izraelis pažadėjo sunaikinti „Hamas“ ir pradėjo oro smūgius bei antžeminį puolimą, per kuriuos, Gazos Ruožo sveikatos ministerijos duomenimis, žuvo mažiausiai 28 tūkst. 176 žmonės žmonės, daugiausia moterys ir vaikai.

Kampanija nuniokojo dideles Gazos Ruožo teritorijas ir privertė palikti namus daugumą iš 2,4 mln. gyventojų, kuriems taip pat labai trūksta maisto, vandens, degalų ir vaistų.

Praėjusią savaitę Kaire buvo atnaujintos derybos dėl kovų nutraukimo. Islamistų grupuotė teigia esanti pasirengusi naujoms paliauboms, įskaitant apsikeitimą kaliniais ir įkaitais.

Sekmadienį „Hamas“ karinis sparnas pranešė, kad per Izraelio bombardavimus pastarosiomis dienomis žuvo du įkaitai ir dar aštuoni buvo sunkiai sužeisti.

Izraelio premjeras Benjaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahus) sulaukia raginimų surengti pirmalaikius rinkimus ir vis dažnesnių protestų dėl to, kad jo administracija nesugeba grąžinti įkaitų namo.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

As

Lietuvos zurnaliugos neraso , bet uzsienio spaudos ziniomis buvo iszudyta virs 100 palestinieciu islaisvinant tuos 2 "ikaitus".....

Anonimas

Teroristu

idomu

Kiek šimtų palestiniečių nužudė begelbėdami?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS