Izraelio premjeras lengvai laimėjo partijos rinkimus | Diena.lt

IZRAELIO PREMJERAS LENGVAI LAIMĖJO PARTIJOS RINKIMUS

  • 0

Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahus) lengvai laimėjo pirminius rinkimus ir išliks savo valdančiosios dešiniosios partijos „Likud“ partijos lyderiu, artėjant pirmalaikiams rinkimams, ketvirtadienį pranešė partijos atstovė.

„Suskaičiavus beveik 60 proc. balsalapių, Benjaminas Netanyahu surinko 80 proc. balsų, o (jo vienintelis varžovas) Danny Danonas (Denis Danonis) – 20 proc.“, – atstovė Noga Katz (Noga Kac) sakė naujienų agentūrai AFP, pridūrusi, kad galutiniai rezultatai paaiškės vėliau ketvirtadienį.

96 651 „Likud“ narys taip pat balsavo rinkdami pagrindinius lyderius partijos sąraše prieš kovo 17-ąją vyksiančius visuotinius rinkimus.

B.Netanyahu siekia vadovauti vyriausybei ketvirtą kadenciją. Premjeru jis tapo 2009 metais, o anksčiau šiame poste buvo 1996-1999 metais.

Parlamento rinkimai turėjo vykti 2017 metų pabaigoje, bet B.Netanyahu gruodžio pradžioje paskelbė pirmalaikius rinkimus, subyrėjus jo trapiai koalicijai.

Apklausos rodo, kad artėjančiuose nacionaliniuose rinkimuose „Likud“ tikriausiai varžysis su centro kairiųjų aljansu, kurį sudaro opozicinė Darbo partija ir centristinė „HaTnuah“, vadovaujama buvusios teisingumo ministrės Tzipi Livni (Cipi Livni).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS