Izraelis pradėjo 12-15 metų amžiaus vaikų ir paauglių skiepijimą | Diena.lt

IZRAELIS PRADĖJO 12-15 METŲ AMŽIAUS VAIKŲ IR PAAUGLIŲ SKIEPIJIMĄ

Izraelis sekmadienį pradėjo 12-15 metų amžiaus vaikų ir paauglių skiepijimą nuo koronaviruso.

Sveikatos ministerija prieš tai pareiškė, kad COVID-19 ligos keliami pavojai yra didesni už galimą šalutinį vakcinos poveikį. „Širdies raumens uždegimo atvejai 16-19 metų amžiaus jaunuoliams buvo reti ir daugiausiai praėjo bei komplikacijų“, – sakoma pranešime. Izraelyje naudojama „Biontech“-“Pfizer“ vakcina.

Dėl itin žemų užsikrėtimo rodiklių Izraelyje ministerija rekomenduoja pradžioje skiepyti minėto amžiaus rizikos grupės pacientus, jų artimuosius bei jaunuolius, kurie su šeimomis ketina keliauti į užsienį. Tačiau skiepytis esą gali visi, kas to nori.

9 mln. gyventojų turintis Izraelis nuo gruodžio 19 dienos sėkmingai įgyvendina vakcinacijos kampaniją. Beveik 5,5 mln. žmonių jau yra gavę pirmąją vakcinos dozę, daugiau kaip 5,1 mln. – ir antrąją. Naujų infekcijų ir sunkių susirgimų skaičius praėjusiais mėnesiais smarkiai sumažėjo. Sekmadienį Sveikatos ministerija pranešė, kad per 24 valandas registruoti tik keturi nauji atvejai. Sunkių ligonių skaičius sumažėjo iki 230.

Dėl to Izraelis praėjusią savaitę beveik visiškai atšaukė ribojimus. Vis dėlto ekspertai įspėja, kad iš užsienio gali būti įvežta naujų mutacijų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Taip ir isnaikinamos

valstybes!

Senis

Bloga morale zdosu

SUSIJUSIOS NAUJIENOS