Izraelyje – nauji savaitgalių suvaržymai viruso plitimui stabdyti | Diena.lt

IZRAELYJE – NAUJI SAVAITGALIŲ SUVARŽYMAI VIRUSO PLITIMUI STABDYTI

Izraelio vyriausybė penktadienį paskelbė, kad įveda savaitgalių suvaržymus koronaviruso plitimui stabdyti, vildamasi taip išvengti visuotinio karantino.

Penktadienį 17 val. vietos (ir Lietuvos) laiku restoranai ir sporto salės bus uždaryti ir nedirbs iki sekmadienio 5 val., sakoma bendrame premjero Benjamino Netanyahu (Benjamino Netanjahaus) biuro ir Sveikatos apsaugos ministerijos pareiškime. Taip pat bus draudžiami daugiau kaip 10 žmonių susibūrimai uždarose patalpose ir daugiau kaip 20 žmonių susibūrimai atvirose erdvėse, išskyrus sankcionuotas darbo vietas ir vadinamąsias branduolines šeimas.

Šios priemonės įsigalios iškart ir bus taikomos kiekvieną savaitgalį iki atskiro pranešimo, sakoma pareiškime.

Tačiau „išėjimas iš namų nebus ribojamas“, priduriama jame.

Penktadienio vakarais prasideda žydų šabas, uždaroma daug restoranų, o sekmadieniais Izraelyje prasideda darbo savaitė.

Kaip nurodoma pareiškime, naujomis priemonėmis siekiama „išvengti visuotinio karantino atsižvelgiant į staigų sergamumo... padidėjimą“.

Izraelis buvo giriamas už pradinį atsaką į COVID-19 protrūkį, bet vyriausybė sulaukė kritikos, kai atšaukus karantino priemones užsikrėtimo atvejų vėl ėmė daugėti.

Maždaug 9 mln. gyventojų turinčioje šalyje iki ketvirtadienio vakaro buvo patvirtinti 46 059 COVID-19 atvejai, įskaitant 384 mirties atvejus.

„Savaitgaliais parduotuvės, parduotuvių centrai, turgūs po atviru dangumi, kirpyklos, grožio salonai, bibliotekos, zoologijos sodai, muziejai ir parodų erdvės, baseinai, turistiniai objektai ir lyniniai tramvajai turi būti uždaryti“, – sakoma pareiškime.

Izraelyje vidurvasariais vidutinė oro temperatūra būna 30 Celsijaus laipsnių ir daugiau, bet pareiškime sakoma, kad paplūdimiai nuo liepos 24-osios savaitgaliais bus uždaryti.

„Bet kokie aukščiau paminėtų suvaržymų pažeidimai prilygs kriminaliniam nusikaltimui“, – perspėja vyriausybė.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

aha

o kas paleido? juk greblys kartais musa ir agalios?...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS