Įžūliausiu savo poelgiu britų premjeras pavadino važiavimą dviračiu šaligatviu | Diena.lt

ĮŽŪLIAUSIU SAVO POELGIU BRITŲ PREMJERAS PAVADINO VAŽIAVIMĄ DVIRAČIU ŠALIGATVIU

  • 2

Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Borisas Johnsonas (Borisas Džonsonas) įžūliausiu savo poelgiu pavadino važiavimą dviračiu šaligatviu.

„Koks buvo įžūliausias mano kada nors padarytas poelgis? Galbūt kartais, kai važiavau dviračiu, o tai dariau kiekvieną dieną, galbūt kartais ne visada laikiausi įstatymo dėl važiavimo šaligatviu [draudimo]“, – pareiškė jis sekmadienį interviu televizijos kanalui „Sky News“.

„Bet norėčiau, kad jūs žinotumėte, jog griežtai smerkiu žmones, kurie važiuoja dviračiu šaligatviu. Manau, kad tai yra neteisinga, ir man dėl to nemalonu, tačiau kartais, prieš nulipdamas nuo dviračio, galėjau užšokti ant šaligatvio“, – prisipažino B. Johnsonas.

Kai B. Johnsonas ėjo Londono mero, o po to Didžiosios Britanijos užsienio reikalų ministro pareigas, jis ne kartą buvo nufotografuotas mieste važiuojantis dviračiu.

Neatsakė, ar atsistatydins

B. Johnsonas kitą savaitę įvyksiančius rinkimus sekmadienį pavadino lemiamu momentu šalies istorijoje, pranešė televizijos kanalas „Sky News“.

„Pasirinkimas ketvirtadienį [gruodžio 12-ąją] bus neįtikėtinai paprastas. Tai bus pasirinkimas tarp judėjimo pirmyn su vieninga konservatorių vyriausybe, kuri įgyvendins Didžiosios Britanijos išstojimą iš Europos Sąjungos (ES), ir tarp perspektyvos visus ateinančius metus praleisti visiško paralyžiaus būsenoje, kurią lems du referendumai“, – pareiškė jis žurnalistui, kuris jo paklausė, ar jis nerimauja dėl artėjančio balsavimo.

„Vienas [referendumas] Škotijoje, o kitas – dėl ES, nors [leiboristų partijos lyderis] Jeremy Corbynas (Džeremis Korbinas) net negali mums išdėstyti savo pozicijos dėl „Brexito“ ar paaiškinti, kas vykdys kampaniją už susitarimą, kurį jis siūlo“, – paaiškino premjeras.

Jis atsisakė atsakyti į klausimą, ar atsistatydins, jeigu rinkimų rezultatai nebus jam palankūs.

Didžiojoje Britanijoje gruodžio 12 dieną įvyks pirmalaikiai parlamento rinkimai, kuriuos B. Johnsonas inicijavo tikėdamasis, jog naujos kadencijos parlamentas pritars jo suderėtam susitarimui dėl „Brexito“.

GALERIJA

  • Įžūliausiu savo poelgiu britų premjeras pavadino važiavimą dviračiu šaligatviu
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Tegul pasimoko iš Ukrainos policijos, kuris džipais po šaligatvius važinėja.

o

geiciau tai bus aklas tarnavimas monarchams su xit pasekmem POLITDURNYNAS........

SUSIJUSIOS NAUJIENOS